Flaska vs tutte. 1-1

Annie har helt plötsligt börjat älska välling. Hon slukar allt hon får... fort som sjutton. Det är med både lättnad och sorg jag konstaterar detta... Tänk att det finns något som kan vara bättre än mina tuttar. Hmmm, hoppas David fortfarande gillar dem i alla fall....

Än så länge står det nog 1-1. Dagtid vinner flaskan och nattetid är det utan tvekan tutten som gäller. Så nu är det bäst "tutt-hållaren" går och lägger sig om lilla fröken Weber ska envisas med att äta 5ggr per natt.

God natt.

Söndag.

Stor barnloppis med mycket fynd samt trevligt sällskap. Vinka av fotbollsdomarmannen. Sångstund med kidsen. Promenad med lite handling, brevpostning och gamla-kläder-bortskänkning. Äta kycklingrulle. Bygga duplo. Pyssla. Tvätta loppisfynden. Hänga tvätt. Utfodra barn. Diska. Städa. Städa lite till. Få besök. Spela Quizkampen. Mer mat till barnen. Städa rabatter. Strö ut 3½ säck täckbark. Rensa ogräs. Såga brädor. Skruva brädor. Bygga en kvadratisk mur av tegelstenar till regntunnan. Flytta växter. Ta upp pumpen i dammen till vattenfallet (och låta mannen rengöra den) In och göra sig ren och torr. Gröt till barnen. Amma (hoppsan, det var visst första gången idag!) Natta bebis. Natta bebis igen. Natta bebis en tredje gång. Bebis sover. Plocka undan leksaker. Försöka förstå Alves kinesiska ordharanger. Sjunka ner i soffan. Lite mer Quizkampen.Ja, så kan man spendera en söndag. Nu blir det nog scrappning tills jag slocknar! Undrar om jag eller Alve somnar först. (Dessutom x antal blöjbyten).

Idag blir vår söta lilla höna förresten ett halvt år gammal. Sötaste lilla bebis! Snart är du ingen bebis längre!!! Stanna tiden....please!


Missvisande bild.

Tycker inte bilden över vårt bröllopsrese-resmål gör resmålet rättvisa (måste vara någon märklig målning eller nåt), så här kommer en ny....som gör gissningen betydligt lättare.
(Herregud, så många goa kramar jag kommer få dela ut nu!)
Har hittills fått gissningar som Azorerna (2st!), Koh Lipe, någon annan liten thailändsk ö, Maldiverna... för att nämna några. Azorerna står visserligen på listan över resmmål de närmsta åren, men inte denna gång!
 
Idag har vi bokat flyg! 5-10 juni åker vi. Och även hyrbil har vi bokat för hela vistelsen.
 

Pimpad deo.

Denna deo från "Forever - Aloe Vera" är verkligen kanon. Eftersom jag inte vill glömma att använda den varje dag får den stå framme. Men... för att matcha inredningen fick den ju pimpas först, så klart!

Hojta till om någon är sugen på att testa den. (Ja, inte MIN, men en likadan) Har flera vänner som säljer dessa. Till vänster om deon står förresten en pumptvål från samma märke. Men den är nerstoppad i en fin tygpåse. :)


Bättre sent än aldrig... Då var det bröllopsresa på G.

Nu har vi bestämt vart vi ska åka på bröllopsresa.

Vart blir det?

Sen som gissar rätt får en extra kram nästa gång vi ses!


Plötsligt händer det.

Det skulle dröja 2 år, 3 månader och 1 dag..... men nu hände det...

Alve har hoppat över att sova middag ett par dagar vilket leder till att han är otroligt klängig/gnällig/mammig/lättretlig/apig/klättrig/busig...och lite gnällig till. Det växlar från sekund till sekund. Medan jag lagade maten gnuggade han sig i ögonen. Jag frågade:
- Är du trött? Vill du sova?

Och för första gången i Alves livshistoria får jag följande svar:
- Mmmmm.....

Höll ju på att tappa såssleven av ren förvåning. Han har aldrig velat gå och lägga sig förut. Han fick välja mellan den maten jag höll på att laga, eller äta gröt. Då valde han "liiis" (man kan tro att han är kines). Så snabbt i med lite mat i magen, på med pyjamas och hopp i säng.
•••
Var inne och kollade nu. Och HAN SOVER! Det gör även Annie. Klockan är inte ens halv åtta och jag har två sovande barn. Inte heller det har hänt förr. Halleluja!

Vilken sekund som helst kommer David hem. Ska vi lyxa till det med att äta middagen i soffan kanske....

Trevlig helg på er!


En lugn eftermiddag.

Krypträning, potträning och pyssel stod tydligen på eftermiddagens schema. Lugnt och mysigt, vilket är tur eftersom mamman är yr av trötthet efter ännu en natt med lite sömn. Svårt att förstå att den där söta lilla tjejen förvandlas till ett monster på natten. Vi hoppas att det bara är en fas. ;-)


Grumlad utsikt

Idag är det en vecka sedan branden i hamnen startade. Tack vare vindarna gick det bättre än det kunde ha gjort.


Till alla män som undrar vad vi mammalediga gör hela dagarna.

Riktigt bra!!!!


Test.

Testar att blogga från mobilen. Verkar ju funka... Men nu måste jag sova.


RSS 2.0