Annandagen.

Imorgon är en annan dag. Men idag är annandagen.

Idag kom min bästaste gymnasiekompis Lina hit, med man och sina två söta knattar; Emma och Ellen. De bor i Eskilstuna så vi brukar bara ses en gång om året, på den traditionella julfikan.
Det skiljer bara 2 månader på Alve och Ellen. Här "bråkar" de om samma leksak! =)




Sen gick vi en mysig promenad i snön och spanade på all mysig julgransbelysning och fina adventsljusstakar och stjärnor. Alve fick åka pulka! Mycket smidigare än att köra med vagnen! När vi kom igen igen var det alldeles underbart att ta ett bad. När Alve badad klart (med badbåtarna och badankorna som han fick av sina kusiner i julklapp!) satt han och väntade medan Minie oxå fick ta sig ett julbad! Han hade på sig sin nya badrock som mamma (JAG alltså) sytt av en handduk. (Från början var en del stjärnor dock röda och orange, så jag fick klippa ut ljusblå stjärnor av överblivet tyg och sy på stjärnorna med "fel" färg!) Den passade i alla fall alldeles perfekt!!!



Nu blir det glögg och mys!
KRAM till er alla


TACK Älskling!

Här kommer bild på julklappen från David. Skuggljusstake med design á la Ernst.
Kolla här:
http://www.presenteriet.se/id-ernst-kirchsteiger/218-ljusmanschett-blastang-vit-id-ernst-kirchsteiger.html



Jag har dock valt att piffa till den genom att göra en liten manchett av kvist jag klippte av från julgranen, en liten bjällra samt lite lila organza- och sidenband.



Ernst egen beskrivning: ”Skuggljusstaken är mycket enkel i sin utformning – den har utvecklats specifikt för min ljusmanschett Oliv, Blåstång eller Kurbits. Skuggljusstaken har precis rätt höjd för att skuggeffekten från manschetten ska bli den bästa tänkbara.”

 


Julafton 2010 - 5 av 5 julgranskulor!

Jepp, som jag redan konstaterade igår så var det en mycket lyckad julafton. Får högsta möjliga betyg!

Här kommer några bilder. Det var främst mamma (MIN mamma alltså, inte Alves för en gångs skull) som stod för fotograferandet och de bilderna har jag inte fått än. Men här kommer i alla fall mina egna....



God morgon, vår lilla tomtenisse! (Många fina julkort i bakgrunden!)



I väntan på gästerna. 9 st var vi + två vovvsingar.



En frusen stackare värmer sig i decembersolen.



Numera brinner ju alla fyra ljusen...



Del av granen.



Större del av granen.



Älskade nissen!



Myser med Nalletassen!



Vår räddning! Kalle sändes live på SVTPlay. Dock blev det inte av att vi tittade så mycket....



David och lillebrorsan tar julmat.


Julafton á la 2010.

Rent teoretiskt är julafton över nu. Klockan har passerat midnatt. Men mitt sällskap sitter fortfarande och pratar, skrattar, äter skumtomtefudge, colaferarribilschokladfudge, risgrynsgrötspanacotta, dricker kaffe gjord i Davids nya kaffekokare...och har allmänt trevligt.
Alve somnade för bara en liten stund sedan, efter att ha varit vaken i stort sett hela dagen. Övertrött? Svar ja. Så hans sista paket öppnade vi i hans frånvaro.

Här kommer en sammanfattning av dagen:

- en mycket VIT jul. Både i naturen och för mig. Dock har det blivit några få öl och snaps för övriga sällskapet....

- det var skoj att ha julen hos sig själv och fixa med mat, duka o.s.v.

- servisen jag fick av mormor för måååånga år sedan har används för första gången. (Främst för att det är enda servisen där jag har fler än 6 tallrikar, men även för att det fanns många uppläggningsfat till....)

- Alve var kvällens stjärna och fick ca 36 gånger fler julklappar än mig. (med inte allt för stor överdrift!) Mycket nya fina kläder, lite leksaker och annat smått och gott som kan vara bra att ha, typ badrock, badankor och ryggsäck. Icke att förglömma min precis färdigstickade Pippi-tröja. Och en CD-spelare modell mini, så han kan spela sina vaggvisor.

- Själv fick jag (och David) bidrag till ett larm till huset, vilket var det enda vi önskat oss. TACK!  Och så fick jag en väldigt fin ljusstake av David, Ernst egen design. Mmm, den gillade jag!

- Är VÄLDIGT nöjd med årets gran, som vi själva sågat i skogen utanför Kvibille (ja, med tillstånd av markägaren!) Den går i guld, vitt och lila. Sååå mysig! (Eller går och går...det gör den ju inte. Den står ganska stilla och snällt i ett hörn!)

- Det är väldigt skönt att mina föräldrar och svärföräldrar kommer så bra överens. Vi har haft en så mysig dag tillsammans! Enda möjliga konflikten är när "mormor" och "farmor" bråkar om vem som ska gosa med Alve.

- Det blir väldigt mycket disk av 9 personer en hel dag....

- Man blir väldigt trött efter en julafton. GODNATT. (Bilder kommer en annan dag!)

Dan för dan före dopparedan. En resumé.

En sammanfattning av denna onsdag - två dagar kvar till julafton.

1. Det är bra att kolla så man har alla basingredienser när man ska börja fixa med julmaten. (Socker saknades till lingonsillen, men TACK Catrin, som kom körande med det!)

2. Alve har fått sitt första utegångsförbud. Har troligtvis förfrusit kinderna så de är röda, varma, hårda och ömma. Vi stannar inne och inväntar mildare klimat.

3. Grönkål luktar fortfarande äckligt. Jag har alltså inte blivit vuxen, trots att jag gift mig och skaffat barn sedan förra julen. Köpte grönkål och piffade till den enligt ett recept jag hittade på nätet som lät gott. Lukten var dock lika bedrövlig som jag minns hemifrån... Undrar om jag ska våga smaka på den på fredag.

4. Varför göra egen sill? Det är klabbigt, dyrare än att köpa färdiga, det luktar äckelsill i hela huset. Nä, nästa år blir det till att fånga en färdig liten senapssill, eller kanske en löksill. Idag gjordes i alla fall hemmagjord löksill, äpplsesill och lingonsill. Ska bli intressant att se på fredag om det var värt besväret.

5. Däremot verkar den hemmagjorda rödbetssalladen bli riktigt smarrig. Den får nog finnas med på min "To-Do-lista" varje jul framöver.

6. Var precis ute och hämtade posten och kan bara konstatera att det är heeeelt sjuuukt kallt ute. Så, nog pratat om vädret.

7. Alve måste vara världens snällaste lilla bebis som snällt ömsom traskar och ömsom far runt som en vilde, i sin gåstol. Tack älskade bebis för att du låtit mamma göra julmat idag.

8. Det hänger numera MASSOR av fina julkort i hallen! TACK ALLA! Ingen nämnd, ingen glömd!

Det har varit en lugn och mysig dag, då jag även hunnit dricka lite julmust och titta på Ernst jul. (Säga vad man vill om honom, men jag diggar honom faktikst) Men dagen är ju inte slut än, tänker ni. Nej, men snart är det dags för Fru Weber att åka och jobba. Tredje dagen (eller snarare kvällen och natten nu) som jag jobbar lite. Känns ju givetvis inte helt underbart att åka ifrån man och lillprins, men det är ju för hans skull. Jobbar jag LITE nu, kan jag vara hemma längre sen.  

Nu kommer mannen hem när som helst. Då ska vi hinna med lite potatis och julköttbullar 'a la Ernst.

Stor julkram till er alla. Nu blir det nog inget mer bloggande innan julafton.

p.s. Det har varit sååå otroligt fin utsikt från vardagsrummet ut över fältet idag. Solen har lyst och snön glittrat. Men, jag skulle ju inte prata med om vädret.....var vi ju överens om. Så då sätter jag punkt.

Recension Skiddebut.

Jahapp...
För er med lite ont om tid så här innan jul så gör jag först recensionen i en snabbversion bestående av tre punkter.

1.  Det är mycket snö nu för tiden, och speciellt lite norrut.
2. (Till följd av punkt 1) Det tar jävligt lång tid att köra bil vilket är jävligt tråkigt. (tycker även Alve som höll låda stora delar av vägen hem)
3. (fristående punkt) Åka skidor är inte min grej.

Det var den korta  varianten. För er som då känner att ni har några minuter kvar att avvara i julstöket kan ni även läsa den lite längre versionen nedan.

I torsdags åkte vi till Varberg för att fira lillasyster som fyllde 25. (hipp hipp Hurra. Åt gott och hade en trevlig kväll med föräldrarna.) I fredags morse ställde vi klockan och åkte direkt efter frukost. Vi = Jag, David, Alve och Minie samt lillassyter och dennes 'gubbe'. 7 timmar senare nådde vi vårt mål - Hovfjället. Då hade vi fått PUTTA upp bilen för sista backen upp på fjället. Pust! (I detta fallet menas dock med "vi", endast David och Henke. Lillasyster styrde och jag satt i bilen och underhöll Alve.
När vi kommit fram till receptionen (vilket är samma sak som  en brevlåda med nycklar i) fick vi reda på att vi skulle tillbaka ner för fjället igen och in på en ännu mindre och ännu snöigare väg för att hitta till vår stuga. Stugan var dock väldigt mysig och trevlig och gjorde hela helgen till en mycket angenäm upplevelse.  Plats för 6 personer i 2 olika sovrum + stort kök och allrum, toalett, två stora hallar. Belägen mitt i skogen med hööööga snötäckta granar runtomkring. MYS på hög nivå. Denna kväll åt vi gott, spelade kort m.m.

På lördagen var det dags för övriga i sällskapet att åka skidor. Jag placerade en mycket påpälsad Alve i bilbarnstolen och monterade denna på pulkan. Sen traskade vi omkring lite i snön. Tyvärr var inte vädret det bästa, utan det var grått, tråkigt, snöigt, rått och fruktansvärt blåsigt så det piskade isbitar på varje centimeter av kroppen som inte var täckt med varma klädesplagg. Det blev en del tid spenderad i värmestugan för vår del. De andra hade dock en mycket trevlig dag.



På söndagen var det dagen med stort S - min Skiddebut. Eftersom jag är:
-höjdrädd
-farträdd
-lång och ranglig och saknar muskler på lämpliga ställen
-en babmi på tex skridskor och inlines

...var jag mycket spänd över hur detta skulle gå.
Det börjar med att jag känner en väldigt klaustrofobisk känsla komma smygande när pjäxorna knäpps på. När skidorna väl kommer på känner jag mig otroligt bortkommen. Men upp i enklaste backen (som inte alls var enklast, visade det sig sen) direkt och ner kom jag utan att ramla en enda gång.

Hovfjället var fint och mysigt... MEN jävligt puckat!!! Varför? Jo, för att komma till området med flera gröna backar var man tvungen att passera röda backar!!! Helt galet. Jag kan  tillägga att jag hasade mig ner för dessa backar. Väl nere på gröna området gick det faktikst förvånansvärt bra.
Mycket stolt över mig själv!



Det gick hyfsat bra att svänga...såvida det inte gick för fort. Blev hastigheten för hög valde jag att stå rakt fram och hoppas på det bästa istället för att försöka svänga. Och titta så fort det gick! Fotografen hann ju inte ens med! =)




Vad är då mitt slutgiltliga betyg på skidåkning? Jo, jag kan konstatera att det är inte min grej. Trots att det faktikst gick över föräntan så tyckte jag inte det var vidare skoj. När man tex åker karusell, vattenrutschkana eller liknande känner man ju oftast: Åh, jag vill åka en gång till... Men så kände jag inte.

Så, på en skala mellan 1 och 5 ger jag skidsemester 3 pjäxor! Det ÄR ju trots allt underbart att vara i naturen, och den varma chokladen i värmestugan var ju inte heller helt fel!


Nu är det jul här i vårt hus, julen är kommen, hopp tralalala...

Granen huggen (eller snarare sågad) och pyntad.
Även Alve fick en liten "gran". Julgodiset är klart (och snart även uppätet).
Julklapparna inslagna och rimmade och ligger under granen.
MYS!





Ska dock inhandlas lite nya grandekorationer inom en snar framtid.
Ser lite tomt ut. Även en stjärna på toppen saknas.


Nej!!! Ajja!

Idag har vi fått börja säga "Nej" till Alve för första gången. Nu far han runt som en tok i sin gåstol; drar i min "Änglatrumpet", river ner handdukar m.m. Så nu gäller det att barnsäkra.

Vi har även börjat testa att få sängen att framstå som något positivt. Så nu får han sitta i den och leka... Har bara testat sen igår så vi får se vilket resultat det ger. Känns tråkigt när sängen är någon "ont" som man skriker så fort man hamnar i.



 

Numera hinner man knappt lägga honom på rygg förrän han vänt över på mage. Och sen direkt ska han upp och stå på knä. Stora killen... Men så har han ju faktikst hunnit bli 5 månader redan!


RSS 2.0