Valborg.

Valborg idag.
Jag har alltid tyckt att detta är en av de mysigaste dagarna på hela året.
"Vintern rasat...."
Äta kyckling.
Leta nyckepigor.
Brasan.

I år blir det dock ingen kyckling. Och några nyckelpigor har jag inte sett hittills i alla fall. Men en underbart härligt solig dag är det i alla fall. Och om drygt en timme väntas trevligt sällskap, så denna Valborg verkar bli precis lika mysig som mina barndomsminnes Valborgar.
[Ett annat roligt Valborgs-minne är när jag och bästis-Jenny vid 17 års ålder tillbringar hela kvällen och halva natten sittandes på en bänk i en busshållplats i centrala Varberg och delar på en jordgubbscider som hennes föräldrar köpt åt henne. Den cidern räckte många timmar!]

Davids chef meddelade i vid halv tre att "du får gärna köra hem om du vill, här finns ändå ingenting att göra idag". Tjohoo! Så då blev det tid att klippa gräset. Och Alve var inte sen att hänga på...



Under tiden låg vår fina lilla flicka och sov...som hon gör för det mesta alltså!



Idag blir hon 1 månad och dagen till ära damp detta papper ner i bredlådan:



Precis som vi hoppades och antog så blev hennes andranamn godkänt. Så numera finns det en tjej som heter Videline. Undrar hur ofta scb uppdaterar sin namnsöksfunktion....

Ikväll blir det invigning av "Växthuset".



Saknar än så länge både lockläkt och färg, men det kommer så småningom.



Igår köpte vi nya dynor till stolarna. Vi ska bygga en egen lite större bordsskiva så småningom då detta bord är i minsta laget då man är 4 vuxna, 2 småbarn och 2 ännu mindre barn. Så ikväll får Alve & Malte eget bord.



Vi har tyg i taket. Blev superbesvikna igår när vi kom hem med den nyinköpta mattan som såg väldigt grå ut i
butiken men som ser blågrå ut i dagsljus. Passar inte alls.... =(
Även här inne saknas en del lister runt fönstren.
Vi får hoppas att de nyinflyttade pelargonsticklingarna och Änglatrumpeten trivs.



Jag sydde en baksida till stolarna av tyget som blev över från taket.



Hjälmböna och luktärt är på G.




Dags att stoppa in kvällens mat i ugnen.

Ha en trevlig Valborg allihop!


Piffning.

Nu ska ni inte tro att "Växthuset" är klart. Långt ifrån. Många timmars arbete kvar.... Men Eva kunde inte hålla sig längre. Idag blev det lite piffning.



Igår skulle David köpa de sista klädselbrädorna. Hans snälla fru hade skrivit en lista med exakta mått på vad som skulle handlas. Ändå kommer hennes käre make hem med 120mm breda brädor istället för 145mm. Hmpf.... Tack vare detta blev det några löpmeter brädor över och Evas hjärna började arbeta på högvarv. Nån timme senare var hyllan klar....tack vare att mannen alltså köpt fel brädor.  Idag har den målats. Och piffats!

Idag var det loppis-tajm. Åkte tillsammans med Annie och tillbringade 3 trevliga timmar på 4 olika loppisar. Blev lite piffnings-material till "Växthuset" bl.a. (och så klart massa barnkläder och några små leksaker). T.ex. var jag så klart tvungen att köpa det stora W som jag passar alldeles utmärkt hemma hos familjen Weber, tycker jag.

Köpte även ett bord för 150kr. Det är dock inte med på bild då det i skrivande stund är under målning. Ett vanligt litet enkelt bord i fulfuru.

Imorn ska det köpas mer färg så vi kan måla klart invändigt. (sen är det ju massa målning utvändigt oxå, men det ska jag försöka få min älskade man att göra...)

Bästis version 2.0

Igår var en riktigt mysdag, tyckte nog alla i familjen.
David jobbade (kanske inte SÅ mysigt) men åkte sedan till en kompis för att umgås lite; åt våfflor och gick en lång promenad (ja, inte likt min man....men är sällskapet det rätta, så går det tydligen bra!)

Jag packade in Alve, Annie och Minie i bilen och begav oss norrut. Först lämnade vi av Alve och Minie hos mormor i Varberg. Detta vår något som både Alve, Minie och mormor sett fram emot.

Sen styrde jag och lilltjejen bilen vidare mot Kungsbacka. Här bor numera min gamla bästis Jenny sedan över 20 år tillbaka . Och inte nog med att det skulle bli fantastiskt skoj att träffa henne, hon fick dessutom en liten Ella, 12 dagar efter att Annie kom till världen. Eftersom även pappa Markus var på jobbet så hade jag, Jenny, Annie & Ella en supermysig dag tillsammans. Ella var dock inte så förtjust i promenad, så det blev lite mindre av den varan än vad jag och Jenny är vana vid. Vet inte hur många mil vi traskat runt tillsammans, oavbrutet babblandes om allt mellan himmel och jord. Babblandet kunde dock inga bebisar stoppa och helt plötsligt var klockan mycket och det var dags att åka hem igen. Hur kunde tiden gå så fort???

Klockan var nästan halv tio innan familjen Weber var samlad igen i Kvibille...alla mycket nöjda med dagen. 
Det var verkligen en win-win-win-win-win-situation (för familjens alla fem medlemmar)!


Annie 25 dagar & Ella 13 dagar


Våra mammor lärde känna varandra genom truppgymnastiken, så det är lika bra vi börjar i tid!


Åh, så trött man kan bli...




I måndags hade vi förresten smygpremiär i "Växthuset". Mums med fruktsallad!






Heffaklumpen och Byggare Bob

Nu kan man ju tro att rubriken härstammar för smeknamn på mamman och pappan i familjen Weber. Och det skulle det ju faktikst kunna vara.... Men i detta fallet syftar jag på de små söta kidsen. Återkommer till detta.

Dagen inleddes med frukostbuffé på Grand Hotel. Kan verkligen rekommenderas. De serverade bl.a. pannkakor med sylt och grädde, samt wienerbröd. Vad mer begär man?! =)



Därefter fortsatte vi till Byggmax. Det var dags för veckans storhandling.



Sen åkte vi till Eurostop för att besöka Kappahl. Igår provade vi nämligen en hel del kläder på Annie (en 3veckors-bebis tycker uppenbarligen att det finns roligare saker än att prova kläder. Hon protesterade högljutt!). Eftersom Annie är född heffaklump och redan passerat 56cm-strecket på måttbandet så är det tyvärr en hel del kläder som hon inte kan ha. Hon har fått en del presenter i storlek 56 som hon inte ens hunnit använda. SNYFT!

Hon har 62-kläder nu. Och när hon provade några av de fina Newbie-presenterna som var i 62 så passar de perfekt nu. Och det är sommarklänningar m.m. så de vill vi ju kunna ha när det blir varmare. Därför styrde vi alltså mot Kappahl för att byta till storlek 68! (Fatta...68...!!!!.... Galet!....Ungen är 3 veckor gammal!)

Efter detta sista stopp körde vi hem igen. Klockan hade hunnit passera 12 och det var dags för Alve att nana. Men när han vaknade hjälpte han så klart mamma och pappa att snickra. Mamma hade återigen gjort loppisfynd och Alve blev mycket glad för sin egen snickarbänk. Vår älskade lilla Byggare Bob.





Under tiden hade Heffaklumpen en tyst konversation med ett lejon.



Efter en stund kom Malte förbi. Han hjälpte till att snickra. För tillfället hade snickarverkstan fått flytta in i "Växthuset" då det kom en rejäl regnskur.



Och så avslutningsvis några bilder på vad mamma och pappa sysslat med under tiden....







Att ta till flaskan....

...ja, det är väl inget vi direkt gör i vår familj.

Men Annie testade igår innan hon skulle lägga sig. Hon myste i pappas famn och det gick hur bra som helst. Hon tyckte dock att det var så gosigt att ligga där så det dröjde inte länge förrän hon nanade gott!



Alve är verkligen hur gullig som helst mot sin lillasyster. Och över lag är han så otroligt snäll och medgörlig för tillfället. Och det belönas man för. Främst mycket gos och snälla ord från mamma och pappa, så klart.... Men sen kan ju inte mamma låta bli att skämma bort honom lite oxå. På loppis hittade mamma ett Teletubbieshus för 30kr (kostar 400-500kr nytt!). Dessutom fick vi det hemlevererat av den snälla säljaren. Jag brydde mig inte om att slå in det och invänta någon speciell dag/händelse utan Alve fick det direkt.
Vilken lycka!

Morgonen efter vaknar jag när David går till jobbet. Alve är då redan vaken och uppe och leker. Hör hur han 'slamrar' med något. Ammar Annie....och vi råkar somna båda två. Vaknar en halvtimme senare och hör samma 'slamrande'. Trodde det var Alve som lekte i sitt lilla kök, men när jag smyger ut i vardagsrummet ser jag denna syn.




Han har alltså alldeles själv suttit och lekt med sitt Teletubbieshus i över en halvtimme! Han är helt inne i sin egen värld och mäker inte att jag kommer med kameran.

Det är härligt att se hur hans uppfinningsrikedom, kreativitet och logiska tänkande utvecklas. Alve hade sett något i min garderob som han ville ha. Jag sade bara nej och drog igen garderobsdörren. Sen går jag och borstar tänderna. Hör hur något släpas... När jag är klar ser jag detta.



Klart man hämtar en köksstol och klättrar upp själv, när mamma är elak och inte lyfter upp en så man når det man vill!


Bad-dags.

11 dagar gammal var det dags för första badet. Inte för att vårt lilla bebis-troll luktande illa på något sätt... Men det var spännande att se vad hon skulle tycka om denna blöta företeelse.

1. HJÄLP! Fyyyyy! Usch!!!!!



2. [20 sekunder senare] Eller.... vänta nu....det kanske inte var så farligt?



3. Mmm.... ganska mysigt faktikst!



4. Ligger och myser....och håller på att somna.



5. Sen blev det mys med mamma i sängen.







"Samma" bild på Alve, efter hans första bad.



Trevlig onsdag.

Igår kväll hade vi besök av 'Familjen på berget'. Alve och Malte är så söta ihop.

Här sitter Grabbarna Grus (eller var det Grabbarna Bus?) och samarbetar...
Malte skär majskrokar och Alve äter upp dem. Teamwork!

      

Våra fina vänner med de två sovande kompisarna Annie & Mette.


Hej då kompis, dags att åka hem och sova!




Livet.

Liten uppdatering om livet.
Det regnar. 
David har börjat jobba.
Dock bara halva dagen.
Det regnar mer.
Det blir inget byggt på växthuset.
Det regnar lite till.

Idag tog jag med gullungarna och åkte till Linn, Julian och lilla Colin och hälsade på. http://www.linnchristofer.blogspot.se/ Fler bilder från vårt besök finns på hennes blogg.

Detta kort tog hon på mig och lillsessan.


Sen mötte vi David och åt lunch ihop på "Go' Midda". Mycket smaskigt! Han hade med sig paket till Annie, från sina arbetskamrater. TACK snälla! En GANT-tröja som utan större överdrift kostade lika mycket som allt i Annies garderob, som jag loppat till henne,  tillsammans! Lite stor än så länge, men sååå fin! (Tyckte skorna passade bra till, men de var så klart tokstora!)



Av en naturlig anledning blir det väldigt mycket bilder på familjens minsting. Alve fick ju faktikst ALL plats på bloggen innan, så jag hoppas han accepterar det. Men här kommer i alla fall en bild på ett yrvaket litet mystroll. Han hoppade över att sova middag idag. Det gick väldigt bra.... fram tills han vid 17.30 satte sig i min famn och tittade på MammaMu. Efter bara några minuter blev andetagen väldigt långa och djupa....  När han vaknade igen fick jag muta med lite kex för att han inte skulle lägga sig ner och somna om. Undrar hur den här kvällen/natten kommer bli.



Årets byggprojekt, steg för steg.

Ja, detta är ju inget nytt för er.... Men här får ni några sammanfattande bilder över hur bygget går framåt. När alla inomhusprojekt var klara kom våren (Brr....i alla fall vissa dagar) och det var dags att ta tag i utomhusprojekten. Årets stora projekt var ett "växthus", vilket egentligen är fel namn. Snarare inglasad altan med lite växter i.

Redan i höstas 'hittade' vi dörrar och gamla fönster, så de stod och väntade på oss nu när det var dags.

I slutet av mars var det alltså dags att sätta igång. När mannen inte är hemma förrän halv sex (ibland senare) och gärna vill ha något i magen direkt då....så hinner man tyvärr inte så mycket innan det blir mörkt (och kallt!).

Så här såg det ut innan:




Gamla räcket/staketet borta, plintar och vertikalmegareglarna på plats.


Börjat sätta stöd för fönstren, samt regla upp för golvet.


"Hjälpa till!"

HÄR TOG VI 2 DAGARS PAUS, DÅ VI HADE ANNAT ATT SYSSELSÄTTA OSS MED. (T.ex. en sån här....)


Men på söndagen den 1 april var det dags att bygga igen...


Sysselsätter sig bl.a. med att stapla brädstumpar.




Golvet är klart. Några fönster på plats, och snart även dörren.




Fler fönster på plats och det är dags för taket.

I skrivande stund har sista takplåten precis skruvats på plats. Tror inte det blir mer gjort idag... Men nästa steg är att sätta upp resterande fönster. Har avvaktat med dem för att lättare kunna bära omkring på de lång takreglarna.


Lika?

Många frågar om Alve och Annie är lika som bebisar. Eftersom Annie vägde nästan 1,3kg mer än Alve och därmed har lite mer 'fluff', inte minst på kinderna, så är det jättesvårt att jämföra dem. Ögonen är lika. Men huvudform, öron och en hel del annat skiljer ganska mycket.


Annie 5 dagar gammal




Alve 4 dagar gammal

Men David är väl sig lik i alla fall? =)


Vinnare i tävligen.

Många ställde upp i tävlingen om när de trodde att Annie skulle komma. Rätt svar var ju 30 mars klockan 10.43.

Och tro det eller ej, men det var en som röstat på 30 mars 10.23, alltså bara 20 minuter ifrån! Helt otroligt.
Ett stort grattis till Sarah Berthag Ljones.

Sarah är en finfin tjej som jag kom 10.a med på SM i dans för en många herrans år sedan, i diciplinen dubbelbugg.

När Annie föddes på Varbergs sjukhus befann sig Sarah bara två våningar under oss. Hennes älskade fru Emma ligger på onkologmottagningen och kämpar mot de onda krafter som sprider sig i kroppen. Det är svårt att veta vad man ska ge Sarah pris. Det enda hon vill är så klart att Emma ska bli frisk, men den önskan blir svår för mig att uppfylla tyvärr. Jag får klura ut något till nästa gång vi ses...

Men jag ber alla att hålla tummarna för Sarah och framför allt Emma.
Sänder dem en enormt stor och varm kram. Ni är tappra kämpar!!!

(Jag har självklart frågat Sarah om lov innan jag skriver om detta på bloggen!)


Projekt Växthus fortsätter.

Idag fortsatte vi där vi slutade i torsdags kväll. Som om ingenting hänt...



Bara den där lilla detaljen på bild nr. 3 som var skillnaden. Så himla svårt att fatta att hon är här. Man glömmer bort att det ligger någon och sussar sött i vagnen. Men så lycklig man blir när man kikar ner i vagnen och ser sin fina lilla dotter. Att man kan älska sina barn så mycket, det är ofattbart. 

För tillfället ligger lillan och myser i pappas famn.




Annie . . . ? . . . Weber

Fick frågan om mellannamn häromdagen. Och det är ju ingen hemlighet, så det ska ni får reda på nu.

Alve heter ju Mathias i andranamn, precis som pappa gör. Man vill ju kanske gärna ha ett släktnamn.
Att vår älskade tjej skulle heta Annie var klart redan innan vi visste att det var en tjej.... Det namnet hade vi aktuellt redan innan Alve föddes, så den biten var snabbt avklarad vid denna graviditet.
Inga namn-diskussioner här inte. Namnet kommer från gammelmormor (min mormor alltså) som visserligen stavade med y (Anny), men vi tog oss friheten att ändra på det... Hon var en underbar människa som jag älskade. Tyvärr flög hon till himlen sommaren 2008.

Men så var det det där med andranamnet. Vi letade och grävde och rotade bland alla släktnamn...men hittade inget som föll oss i smaken. Länge var Herminia vårt alternativ. Det heter faktikst vår söta vovvsing (Svea Herminia Weber), men kallas ju för Minie. Det var Davids farmor som hette det... Namnet var så gott som bestämt, men David tyckte aldrig riktigt att det kändes 100% rätt. Så vi velade lite. Men hade vi något alternativ?
Kanske Elisa.... Davids syter heter Lisa (eller egentligen Lisbeth), precis som min mamma heter. Mormor Anny hette Elisabeth i mellannamn, och det är ju även mitt eget mellannamn. Så kanske kunde det bli Annie Elisa Weber. Men det klingade inte heller riktigt bra.

Men måste man verkligen ha ett släktnamn? Annie är ju i sig redan ett släktnamn, så då måste väl inte andranamnet vara det oxå? (Vet att inte inte finns några MÅSTEN!)

Men så en dag för några veckor sedan kom jag på det. Ett killnamn som vi tycker väldigt mycket om är Vide. Och sen har jag själv en förkärlek till namn som innehåller lin/lina/line. Så....varför inte kombinera detta? Resultatet blev helt enkelt följande:



Ja, varför skulle man inte kunna heta Videline? Det sista e:et uttalas inte. SCB har ju den roliga sidan "Hur många heter...?" och genast gick jag in och kollade resultatet på mitt nyfunna namn.



Inte någon som heter det alltså. Vad kul. Nu återstår bara att se om vi får det godkänt, men varför skulle vi inte få det? Ingen kan väl ha tagit patent på ett förnamn? Och det är ju inget uppseendeväckande namn på något sätt. Så troligtvis är det så vår älskade lilla tjej kommer heta!

David var väl inte superbegeistrad första gången jag nämnde det för honom. Men precis efter förlossningen, då jag hade vår kladdiga lilla klump på bröstet passade jag på att fråga om jag som belöning för min prestation inte kunde få bestämma mellannamnet. Och min kära man, fortfarande med tårar i ögonen, gick med på detta! =) Tack älskling!


Fullt ös runtomkring, men jag bara sover.

Idag har det varit fullt ös. Pappa åkte iväg på domarutbildning på förmiddagen, Alve lämnades till kompis Elias (TACK snälla ni!) och mamma och Annie åkte till Halmstads sjukhus för att göra PKU-test samt ge mamma en spruta i rumpan eftersom hon och lilltösen har olika blodgrupper.
Hem igen, hämta Alve, byta om på oss allihop, amma, blöjbyte och sånt....

...och sen var det dop för Annies bästis Mette.
(Skönt för barnen när vi föräldrar planerar såna saker för dem! Så de slipper ta såna beslut själva!)



Annie har dock sovit större delen av dagen. Man får väcka henne när man tycker hon ska äta. Undrar hur natten blir nu när hon sovit så mycket.
I natt ammades hon 22.00 och sen sov hon tills jag väckte henne 04.00 eftersom jag tyckte det var matdags. Sen sov hon till 08.

För Alve började dagen med en aha-upplevelse. Efter att pappa åkt var det mamma-Alve-mys i sängen. Puss och gos! Plötsligt hör han hur något piper/grymtar i vaggan bredvid sängen. Det var precis som att han tänkte:
-Vad sjutton är det där?
Han går dit...och man undrar ju vad han tänker! Tänker han:
-Men åååhh...är hon kvar idag oxå? Trodde det var en en-dags-grej och att hon var tillbakalämnad.
Eller tänker han:
-Men åååhh...min söta lillasyster Annie!
Vi hoppas så klart på det sistnämna alternativet. Så här såg det i alla fall ut när han upptäckte henne.



Både igår kväll och idag kväll har vi testat syskonvagnen (vilken vi ju använt som enkelvagn innan).
Igår fick Alve sitta på sin vanliga plats och Annie låg i mjukliften under.



Idag hade vi Annie i babyskyddet och Alve satt (väldigt nöjd!) i syskonsisten under. Jättebra och flexibel vagn! Rekommenderas varmt!



Och så avslutningsvis några bilder på familjen....







 

 


RSS 2.0