Mys på hög nivå.

När vi var hos familjen Hultstrand förra veckan blev vi inspirerade av Mathildes mysiga säng. Lampor, sänghimmel och så vidare. Så vi köpte konceptet rakt av men gjorde om det så det passade vår stil.



En blå slinga (som vi dimrar) är virad runt ena långsidan. Jag köpte en helt vit "naken" sänghimmel, som piffades till idag. Sydde en topp på den, sydde på ett fint band runtom.... Sen gjorde jag en spiral av tjock ståltråd och virade runt små söta lysande fjärilar. Därefter sydde jag små vita kuddar som fick paljetter på sig. Nu återstår bara att göra små ljusblå tofsbollar att hänga i också. Men det får bli en annan dag.

Tack för inspirationen, Mathilde!

Och hur gick det då? Jodå, helt superbra! Alve somnade gott, ca 2h tidigare än han gjort senaste tiden....





Förundrad över de fina lamporna. En uggla på varje sida (Tack Delerus och Andersson/Bengtsson!), Kanin-snutten och kolla noga så ser ni nappen som ploppar ut så fort man stoppar in den... =(





Och så en sista bild för idag. Vad blir det om man kombinerar en födelsedagspresent med en annan? Jo, en fin dekoration i köksfönstret! Skorporna från Ida tog slut och rosorna från mamma vissnade. Vad gör man då? Jo, man torkar rosorna, klipper av dem och lägger dem i den tomma, fina burken.

KRAM och god natt!


Stor kille, äta själv!

Vår lille goding blir förbannad om han inte själv får hålla i skeden när han äter. Så numera kör vi varianten att han får en egen sked (och vi har en annan att mata honom med). Och efter några försök lyckas han faktiskt få in den i munnen (efter otaliga rundor på golvet, en sväng i örat och diverse andra ställen.)







På tal om stor kille. Idag var vi på BVC och fick 5 månaders-vaccinationen. Alve vägde 7960g och var 67cm lång.

Födelsedag, Fars dag och Julmarknad

Igår hade jag den underbaraste födelsedagen man kan tänka sig! Hade Födelsedags-Drop-in-cupcakes-buffé och massa goda vänner förgyllde min dag från 11.00 till 21.00. TACK ALLA!



Alve gav en ring till pappa idag. Det står "Ad Infinitum. Eva. Alve." (och så lite tomrum för ett eventuellt syskon i framtiden) Betyder typ "för alltid/för evigt" på latin. David har ju bara en kombinerad förlovning- och vigselring så Alve tyckte han skulle ha en ring till.




Idag har vi varit på Julmarknad i Lilla Böslid. Köpte bara en julkärve, men mysigt var det.... Och då måste man självklart vara världens sötaste lilla tomtenisse!



Nu är det hurry, hurry... Födelsedagsmiddag på G och efterrätten är inte gjord än!

 

 

 


Alves polare

Idag hade Alve sina två kompisar Malte och Isak på besök.



Randigt is da shit!




Småbebsiarna där bak tycker att Isak är en väldigt cool grabb!




Men Alve... det är oartigt att vara så närgången!


What?

Alve spanar ut och undrar:

VAD SJUTTON ÄR DET DÄR???


Bloggen går i ide.

Jag frågar mig själv... Varför började jag blogga?
Svar: Jag fick 23 likadana frågor varje dag om hur det gick med vårt hus, bygglov och sånt... Jag skrev om det i bloggen för att folk inte skulle undra och framför allt för att jag skulle slippa svara på samma frågor hela tiden.
Det var DÅ.

Sen hände det något. Huset renoverades färdigt och till världen kom lille Alve. Och sedan dess handlar bloggen till 99% om denna lilla flintskalliga, men dock söta, varelse som inte kan mycket mer än att bajsa, sova, dricka mjölk från min kropp och skrika lite då och då. Och en sån bloggare som berättar för hela världen om sitt barns bajs...en sån skulle jag ju inte bli. Nu är jag det ändå.

Jag frågar mig själv varför jag bloggar NU..... Måste hela världen veta om varenda framsteg som min lille kille gör?
Svar: Nej! S
å nu säger familjen Weber i Kvibille TACK och HEJ! Bloggen kommer inte försvinna, men kommer troligtvis inte heller att uppdateras så mycket mer. Innan när Alve var liten (han är inte liten längre! Stor kille nu, hälsar han!) sov han en hel del och han kunde sussa sött i min famn medan jag bloggade. Nu sover han vanligtvis aldrig när vi är hemma (utan bara när vi åker bil eller går promenader). Och när han är vaken prioriterar jag att ligga med honom på golvet och låta fånigt, läsa pekböcker (ja, jag vet att pekböcker inte har text...men man kan hitta på egen!) och sjunga löjliga sånger men min fruktansvärda stämma. Och på kvällen när han somnat är jag antingen så trött att jag själv stupar i säng strax därefter. Eller så blir det kvalitetstid med min älskade man. (Eller så pysslar jag, scrabookar, syr eller nåt annat kreativt.) I vilket fall så prioriteras bloggandet bort från och med nu!

Inom en snar framtid kommer förhoppningsvis även jag ha en mobil modell 2000-tal istället för den stenåldernsmackapär jag har nu. Och då är det lätt att fota Alve och direkt lägga ut bilder på FB, för intresserade. Eller filma en snutt och lägga på youtube. Om ni söker på tex "Alve badar" så kan ni sen se alla filmer från samma användare ("wpadde"...fråga David och inte mig varför han heter så!). Detta är som jag även tidigare sagt, inte för att det är såna otroliga kanonfilmer, utan för att Alve vill skicka en hälsning till mormor och farmor, (med familjer) som bor lite för långt bort för att kunna snutta med honom så ofta som de vill!

En stor kram från familjen Weber

RSS 2.0