Three Working Webers

Det är ju inte helt fel att se tre Weber-män stå (och ligga! se bild nedan) med varsin pensel i handen, målandes vårt hus.
David och pappa Alf har varit flitiga hela helgen, Dennis har hjälp till då och då.... och jag har tagit hand om minsta Herr Weber samt skött markservicen; handlat, lagat mat, diskat.... och så klart ammat, ammat och ammat. Bra uppdelning enligt min åsikt!



Framsidan får för tillfället sin andra strykning.




Fångade David på bild, mitt i en nysning.




Svärfar, in action.




Dennis drog nitlotten och fick ligga under entrétrappen och måla.




Minie har suttit och tittat på, större delen av helgen.




Alve har sovit oroväckande mycket idag. Undrar hur natten kommer bli... =(




Förresten..hade en helt underbart trevlig kväll igår. Medan Alf och Dennis fortsatte måla en stund, för att därefter inta soffan för ett Vänner-maraton, traskade vi bort till familjen Ståhl för att vara med på "Baby-i-Kvibille-2010-festen". 8 Kvibille-par (4 med bebisar och 4 med mer eller mindre stora magar. Och nu syftade jag på de gravida tjejerna. Killarnas magar har jag i detta läge ingen åsikt om!) Lille Colin fick förresten dispens...han tittade ut redan den 22december tvåtusenNIO.
Vi åt, umgicks, pratade, skrattade.... och klockan var halv två innan mina ögonlock slutligen föll ihop. (Som tur var hade jag hunnit inta sängläge då...Min egen säng, ska tilläggas.) Förhoppningsvis stiftades lite nya bekantskaper. Om inte annat är det ju bra att ha lärt känna Alves framtida klasskompisars föräldrar.
Eftersom jag inte vet festdeltagarnas inställning till att figurera på bild på internet, får ni nöja er med en bild på mig och (en trött) lillfis.


På begäran.

På begäran har jag tagit kort på knasvovven Minie som helst åker i barnvagnskorgen när man är ute på promenad med henne...
Ni kanske får titta noga för att se henne. Syns inte så bra...
..och det är en STOR fördel med det! Eftersom Minie är svart, korgen är svart och all uppmärksamhet dras till Alve i vagnen, så lägger folk inte märke till Minie.Det gör att Minie kan ligga i korgen och sen traskar man gladeligen in i affärer. =) När vi var i Ystad på vår lilla Skånesemester satt vi till och med och åt på en pizzeria och Minie låg snällt i korgen hela tiden.
Nu kanske ni tänker att vi är elaka mot alla allergiker, men Minie är ju en allergifri hund som inte fäller m.m. så hon gör ingen skada... Söt är hon oxå, där hon ligger och åker omkring!


Före & efter.

Ja, det här blogginlägget behöver knappast någon utförlig förklaring. Minie har förlorat typ halva sin kroppsvikt....





 Ja, det är samma hund! I promise!


Regn. Rusk. Storm. MYS!

Ja, vad är det som händer ute? Är det hösten som kommit redan? Stormar och ösregnar från alla håll samtidigt.
Nu får man betala för att man har en fin utsikt. De öppna fälten släpper förbi en hel del 'små vindpustar' som glatt sveper in över vår tomt. Halva altanen har ju nästan flugit iväg.



MEN....jag gillar ändå detta vädret. Det finns ju inget mysigare än att krypa upp i soffan med sin håriga hund (ska klippas imorn!) och världens mysigare lilla baby-Alve som ler mot en och jollrar lite, en varm filt, lite tända ljus och en kopp te. Jo, EN sak skulle varit ännu bättre, om mannen oxå var här. Men fotbollen har stulit honom....igen!

Sen kommer den där lilla nackdelen med att ha hund, att den INTE kissar varken i blöja eller på toaletten. Den vill UT! Nä, där ljög jag! Minie är ingen hund som vill ut! Skulle hon fått/kunnat använda en kattlåda så skulle hon med glädje göra det. Speciellt i detta vädret. Men hennes vilja kan vi bortse ifrån, hon ska UT, annars blir det märkliga blöta pölar på golvet...och framför allt på Alves lurviga matta som hon verkar tro är lila gräs.
Men faktum är att  inte är så hemskt att gå ut heller. Det är ganska mysigt det oxå, att stoppa ner Alve i åkåpsen, sätta på mössan och bege sig ut med vagn och hund. Minie skyndar att göra sina behov och hoppar sen i korgen, som är under barnvagnen. Knäppa vovve, det är ju främst för din skull vi går promenad!




Jag har pumpat ut mjölk för att få lite koll på hur mycket han får i sig.







Igår lkväll testade vi för första gången att ge honom lite mjölkersättning på kvällen eftersom
han är så gnällig och vill äta hela tiden på kvällarna. Detta gav bra resultat såtillvida att han somnade direkt, ca 22 istället för efter midnatt, vilket är normalt för lillkillen.
 



En annan, inte lika trevlig, effekt på mjölkersättningen var magens reagerande. För första gången på Alves 8 veckor långa livstid fanns inget bajs i blöjan när vi bytte den.
Som en liten parentes kan jag berätta att denna söta pyjamas fick Alve av sin farmor när hon varit och hälsat på Alves faster i London/Birkhamstead. Nu passar den perfekt och han är så gullig i den, speciellt de små fossingarna med öron på.
Slut på parentesen.
Vet ni vad man kan göra...??? Om man inte bajsar på länge, tar i allt man kan, spänner sina små knytnävar, blir röd i ansiktet.... och sen lägger världens supermegaBRAKbajs... ja, då kan man lyckas få bajs upp längs hela ryggen, ut ur blöjan, ner på benen...och....håll i er nu.... UT GENOM PLYSCH-TYGET på pyjamasen! Det ni! Gör om det om ni kan, alla busungar! /hälsar en stolt Alve



"Halloj morsan! Nu kan jag skratta åt dig!"


Fena? Fisk?

Måste bara fråga er en sak... Skrev precis ett litet mail till en av mina favoritbloggare http://ikakansjalv.blogspot.com. Plötsligt slinker följande del av en mening ur mig...
"....för man har ju blivit lite av en fena på att sätta ihop IKEAskåp...".
Vaddå fena?
Vad är det för uttryck? Vart kommer det ifrån?

Help me!



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Tillägg i inlägget ovan: Efter att jag med en allt mer slumrande baby i famnen satt och skrev inlägget med en hand (pust, jobbigare än man tror!) lyckades jag faktikst lägga honom utan att han vaknade, och han har nu sussat sött i över en timme. Jag har hunnit städa, duscha, äta frukost, kramas lite med mannen som tyvärr var tvungen att åka till jobbet, städa lite till, packa i ordning det som ska med på dagens äventyr.... och faktikst även lägga mig och fundera lite. Det var mitt under denna fundering som jag tror jag själv fann lösningen till "fena-problemet". Fena bör väl komma av fenomenal!?

Tänkte skynda mig tillbaka till datorn för att stoltsera med att jag själv funnit svaret. Men jag var inte snabb nog. Tomas var snabbare än mig och hade även han kommit fram till samma lösning. Men precis som du skriver Tomas, så borde det ju heta att man "är fena"....inte att man "är EN fena". Whatever...problem solved. Check!


Rutiner, Alve!

Vi har försökt införa lite rutiner för vår lilleman. Jo pyttsan vad bra det funkar.

Tänk rutin:
Bada (med Bedtime baby oil, luktar gott och ska få baby att somna lättare.)
Amma (i lugn och mörk miljö)
Alve somnar och sover gott i sin vagga ca 21.00



Alves rutin: (enligt hans eget recept den 21 augusti)
Bada (uppskattat!)
Amma (mycket uppskattat, precis som de andra sjumiljonerfyrahundratrettioelva gångerna!)
Gnälla!
Gnälla mer!
Gnälla lite till!
Nattpromenad på ojämnt underlag (läs: grusväg) vid 23.30. Kanske somna i vagnen? Nejdå, man kan gnälla då oxå!
Somna i mammas famn efter midnatt.

Vem sjutton är det som bestämmer? Alve 8 veckor gammal, eller hans föräldrar? Uppenbarligen Herr Lillprins! Tur man är grymt söt i alla fall,  så en trött mamma inte har mage att bli arg.


Snyggaste musen i stan.

Inga snuskiga tankar nu, hörrni!

I fredags fick jag min nya dator. (Idiotiska Schenker leverar sina paket till Åled. Fine, de kanske inte kör till Kvibille, men då kan man väl få hämta ut sitt paket i Halmstad som för det första är närmare och dessutom har man ju alltid vägarna dit då och då....det har man INTE till Åled!)

Mycket nöjd med datorn. Jag gillar ju lite ovanliga saker och tycker massa om färgen på denna Acer Aspire, 13". Den skiftar i lila/bronsfärg, beroende på ljuset... Riktigt nice! Dessutom har jag nu Windows 7 och Photoshop CS5. Min gamla dator var ju över 6 år gammal så det har ju hänt lite i utvecklingen. Mest gillar jag "post-it"-lapparna man kan sätta på skrivbordet med t.ex. "att-göra-listor". Hihi! Me like!

I alla fall... åter till musen. Eftersom internetsidan jag beställde ifrån klantade till det och skickade bekräftelse på att datorn var skickad trots att de inte gjort det...och inte verkade ha planer på det heller ifall inte en sur David skulle ringt dem efter 2 veckor, så skulle vi få datorn 200kr billigare (eller helt enkelt makulera ordern, vilket jag tyckte var en mycket dum idé eftersom jag inte hittat datorn i denna läckra färg någon annan stans!). Men direkt efter telefonsamtalet får jag istället ett mail om att jag får ett presentkort på 200kr som ska utnyttjas då man beställer på deras hemsida, inom en månad. Mycket orimligt, och definitivt inte vad företagsnissen och David kom överens om i telefonen 2 minuter tidigare. Mannen undrar om han som kompensation kan skicka med lite större minne till datorn. Nej, datorn har minne så det räcker (däremot borde mannen kanske ge lite extra minne till de på företaget som glömde packa och skicka iväg min order!). Under tiden hade jag hittat en sååååå fin trådlös mus. Kostade visserligen 326kr, men nu låter David riktigt sur i telefonen, vilket gör att mannen går med på att skicka med musen gratis, som kompensation.
Så...nu sitter jag här med den troligtvis snyggaste musen i stan, ja kanske i hela universum. Tycker jag i alla fall!




Jag älskar livet. (icke-religiöst inlägg)

Japp, så är det; JAG ÄLSKAR LIVET just nu! Och nu låter det ju som att jag plötsligt blivit frälst och herr Jesus, eller kanske gud, berättat för mig var som är meningen med livet. Men inget sånt! (Gud är nog fortfarande lite putt för att han inte fick närvara på vårt bröllop.)

Kan man annat än att älska sin tillvaro när man har det så här bra?! Vi har 'fått' ett perfekt hus, på en perfekt tomt, i perfekta Kvibille. Kunde inte ens våga drömma om att det skulle bli så här bra. Vi trivs verkligen toppen. Har hittat lite trevligt folk här i närheten; en toppen-granne (som vi köpte tomten av), riktigt bra grannar på andra sidan oxå (trevliga pratstunder, trädgårdstips m.m.) och framför allt: familjen Ståhl, vi gillar er! Och faktikst är det så att HELA Kvibilles befolkning verkar sååå trevlig. Här hejjar man på alla när man går förbi varandra på sina promenader...
OK, det var bara boendet det.
Vi går vidare... (i berättelsen alltså, inte på vår promenad genom Kvibille, hejjandes på trevligt folk...)
Vintern och våren var spännande. Förlovning, inflytt, renovering i mängder...men kanske främst av allt; ett litet liv växte i min mage. Innan underverket föddes hann vi med både Thailands/Malaysia-resa och bröllop. Näst bästa dagen i livet.Vilken är då den bästa? Det är nog ingen svår fråga...
...givetvis den 27 juni då vår älskade Alve behagade 'ploppa' ut (om det ändå vore sååå väl... Här ploppades det bannemig inte, men det är ju en annan historia, en historia som många av er säkert redan läst, så det lämnar vi nu)
Tänkte på livet och hur lycklig man är nu när jag tillsammans med sonen och den sötaste hunden man kan tänka sig, gick en kvällspromenad i sommarkvällen. Sommaren är så härlig med sina sena kvällar. Och Alve, 7 veckor gammal idag, är sååå underbart härlig. Han har sedan ett tag tillbaka börjat le mot en. Och han verkar oxå verkligen nöjd med livet just nu. Glad och pigg! Enda gången han gråter är när han plötsligt kommer på: Vill ha mat! NUUUUU! Annars är han vår lilla solstråle. Och mannen är ju så klart oxå den bästa man kan tänka sig (som vanligt alltså!). Idag har varit en riktig pappa-son-dag. Och det har varit sååå mysigt att se dem tillsammans.
 
Det enda lilla molnet på min stjärnklara sommarkvällshimmel är väl kanske stressen över att huset måste målas. Tittar man på väderleksrapporten så ska det regna lite varje dag den kommande veckan, vilket försvårar uppdraget en hel del. Och när det väl äruppehåll tar det sån tiiiiid......Så, någon som är sugen? Holmens gränd 8 hälsar er hjärtligt välkomna!


Nöjd Alve myser i sin nya vagn med sin nya filt.


Jag och min (o)vän symaskinen.

Igår dammade jag av gamla Bettan (eller snarare Herr Husquarna), laddade med svart tråd och körde järnet hela kvällen. Jag har aldrig haft något vidare tålamod (såvida det inte gäller att sitta och klippa och klistra små pappersbitar, även kallat scrapbooking) och vi hann bli ovänner flera gånger under kvällens gång. Men till slut blev det OK. Här kommer resultaten.



Åkpåse nr. 1. Missnöjd.




Åkpåse nr. 2. Ännu mer missnöjd.(Har i skrivande stund redan åkt ner i soptunnan.)Alve är inte heller nöjd. Klockan är nästan midnatt, Alve har precis vaknat och det enda han har i tankarna är: Mat...NUUUU!




Filt. Nöjd!



Åkpåse nr.1 - version 2. Var så missnöjd att jag startade dagen idag med att sy om den. Bytte plats på blixtlåset så det hamnade i mitten istället för i ena sidan. För er som undrar varför det är ett hål i mitten kan jag meddela att det INTE är för att Alve ska kunna sticka ut snorren och kissa (han har blöja, you know) utan för att bältet till bilbarnstolen och sittvagnen ska komma igenom). Mer nöjd än innan i alla fall.



En groda i typ 'lappteknik'. Mest nöjd med denna, blev så söt.




Alve nanar gott i sin vagn på trappen, iklädd sin grodbody och filten. Även kuddskyddet är nysytt och gör att lilla huvudet inte viftar omkring för mycket. Vi ignorerade ju vagnens rekommendationer: "Använd sittvagnen från ca 6 månader". Varför inte 6 veckor? Vi vet väl bäst vad som funkar bäst för vår baby och oss? Och Alve trivs alldeles utmärkt i sittvagnen! Går ju att lägga ryggen ner så han ligger helt plant.


Märkt för livet.

Jag har alltid varit emot tatueringar. Tycker inte det är så snyggt... Men plötsligt vet jag inte vad som flög i mig. Var det mammahormonerna kanske? Nu sitter jag i alla fall här med min sons namn på ena skulderbladet.

Det var strax efter hans födelse som idéen att tatuera lillprinsens namn dök upp. Det lustiga var att även David tänkt på detta, samma dag som jag offentliggjorde mina planer. Så sedan en tid tillbaka har vi haft en tid inbokad hos en tatuerare här i Halmstad. Men de hade inte tid förrän 4 oktober.
Men när vi var i Malmö i veckan ringde David "första bästa" (som hade bra recensioner) på eniro..och hon hade tid direkt! Eva var först ut! (ville inte se Davids lidande...OM det nu var så smärtsamt som man hört!) Var väldigt nervös, vilket man ser på de röda kinderna och flammiga värmeuslagen på hals och rygg på fotot nedan. 
Mer orolig än inför förlossningen på något sätt. Nu hade jag ju faktiskt ett val att avstå. (Vilket var liiite svårt när vattnet gått och Alve var sugen på att se världens ljus. Då fanns liksom ingen återvändo!) 
Och när nålen börjar hoppa in och ut ur mig....
.....så.....
......fattar jag inte ens att det börjat! Kändes ju knappt nånting!!!!!! 
Jag kan säga att det gjorde bra mycket ondare när jag efter tatuerandet stoppade in en öm bröstvårta i munnen på en vrålhungig baby!




  
Blev nöjd... förutom att hon tyvärr gjorde hjärtat för stort, för långt ner och felvinklat. Det var jag själv som skrivit texten... Först ritade jag dit hjärtat oxå. Men sen ångrade jag mig. Men när hon tatuerat namnet kändes det tomt och jag ville ha hjärtat oxå.Men då hade hon glömt lite hur jag ritat det, tydligen...=(

Här kommer även lite bilder på Davids, betydligt större, tatuering.



Sjuk? Larver!

När vi i morse tillsammans traskade hand-i-hand tillbaka mot huset efter att ha vinkat hejdå till Robert och Rebecka, som fortsatte sin västkustsafari norrut, efter en trevlig dag hos oss (vår egen åsikt, gästerna fick inte fylla i någon utvärdering innan de for så vi vet inte deras uppfattning) fastnade min blick på min sälg som stolt står och ser fin ut srax utanför entren. I detta läge måste den dock förlorat sin stolhet eftersom den såg lika tråkig ut som 7 års ösregn (vilket även verkar vara vädrets melodi för tillfället). Vad sjutton har hänt? Vart har bladen tagit vägen? Vi gick närmare och kunde ganska snart kontatera vad som orsakat avsaknaden av blad. En miljon sjuhundra tjugotre små fula äckliga larver har tagit sälgen i besittning! Uuueeeerk! Och vilket tempo de måste ha, både på att föröka sig och att käka snygga trädgårdsväxter. Har aldrig sett dem förr, vart i hela friden kommer de ìfrån?

Vad göra? Tips någon?

Vi har hittills testat det klassiska sputa-på-diskmedel-tricket. Återstår att se hur det fungerarar....





UPPDATERING: Det dröjde inte många minuter innan larverna blev stilla... och sen ramlar de ner när det kommer en vindpust! TJOHO!


Titta, där är ju jag!

Idag hittade Alve något spännande..... sin spegelbild.





Tittut!


Utmanad.

Regler: Svara på frågorna om dig själv. I slutet av inlägget ger du den vidare till 5 andra bloggare och skriver till dem att de har en utmaning att hämta på din blogg.

1. Vad gjorde jag för 10 år sedan? Jag hade precis tagit studenten (Huuuu, vad gammal jag plötsligt kände mig!) Efter att under sommaren jobbat som simlärare i havet i Höllviken på förmiddagarna och i kiosken på en golfbana där det såldes både korv, chokladbollar och jägermeister, på eftermiddagarna....var jag värd en semesertripp i slutet av sommaren. Så undefär vid den här tiden låg jag nog vid stranden i Puerto Rico, Gran Canaria och slappade och läst en bok.

2. Vilka 5 saker finns på att-göra-listan idag?
1. Måla den sista lilla "pinnen" som ska sitta som räcke på vår altan, samt några 'pinnar' som ska bli spalje till sakerna som nämns i punkt nr 4.. Sen är altanen heeelt klar.
2. Gå en runda med barnvagnen och Minie och posta ett brev.
3. Skruva ihop de 60 små träbitarna jag sågade till igår, till ett litet ministaket (mini...inte Minie...har alltså inget med hunden att göra!) som ska vara runt odlingslådorna så inte jord och gräs tar sig in som objudna gäster.
4. Plantera de 3 rosenplantorna jag inhandlade igår (och som sk klättra på spaljen, nämnd i punkt nr. 1).
5., 5., 5. och ett gäng femmor till: Amma, byta blöja, gosa och pussa på Alve.
Jag lägger till punkt nr. 6 oxå: Tjata på mannen så han börjar måla huset medan jag håller på att beta av punkterna 1 till 5. 

 3. Godis jag gillar? Finns det icke-gott godis? Knappast (skulle vara såna där slemmiga marmeladsaker i så fall). Men två favoriter är choklad och lakrits. (Ger det pensionärspoäng att älska Marabou's "Frukt och mandel"?)

4. Vad skulle jag göra om jag blev miljardär? Betala av huslån och CSN. Upptäcka världen Jobba 50% resten av livet så jag fick massa tid att umgås med min son...och min man, om han oxå skulle få för sig att vara lite merledig från jobbet. Skänka till närstående och behövande. (Nej, inte flytta till något lyxigare, jag trivs så bra så här!)

5
. Städer/orter jag bott i? Varberg, Halmstad, (sporadiskt i Falkenberg och Jönköping), Gissebäck (Nässjö), Tranås och nu Kvibille. (och där hade jag tänkt stanna!)

Då utmanar jag Linda, Erika, Camilla, Vicky och Mia

Tomt. Ensamma.

Efter 5 dagar med fullt av folk runt omkring sig så känns det plötsligt väldigt ensamt nu när vi plötsligt blivit 'lämnade' själva. Det har varit så himla trevligt med både Skåne-trippen och besöken här hemma.

Nu precis lämnade det sista besöket oss... Det var Camilla och Hampus som tittade inom en sväng på väg från sitt besök i Skåne hem till Orust. Jag och Camilla lärde känna varandra på ett forum på nätet under en tråd angående om man ska äta folsyra för att lättare bli gravid. Detta var i början av hösten då ingen av oss var gravid. Och nu sitter vi här med varsin liten gulleplutt som det bara skiljer 5 dagar på.


Hej kompis!

 
Det skiljer inte många gram och inte många millimeter på dessa två små sötnosar.



Håll mig i handen, polarn!

  

Lägg märke till Leias coola travolta-dans på mitten bilden!


God morgon. Mycket god.

Vilken underbar helg!
I fredags hämtade svärföräldrarna  (och Davids lillebror) alltså upp mig i Malmö (enligt tidigare blogginlägg) och vi hade en trevlig dag tillsammans. I lördags passade ovan nämna svärföräldrar sin yngsta dotters barn, så att denna dotter tillsammans med sin man kunde besöka oss En riktig BF-helg för deras del alltså. [Och i detta fallet betyder BF inte längre "beräknad födsel", vilket fortkortningen gjort sig bekant som i min värld på sistone.... utan istället Barn-Fritt.] Lillebror stannade kvar här från i fredags....
Tanken var från början att vi skulle måla huset. Men vädergudarna ville annorlunda (jag tror inte mankan beskylla Polman..eller?) och istället hade vi en lugn lördag tillsammans; lite småpyssel med altanen, grillade, besökte Marinfestivalen, spelade spel....
Klockan sprang iväg och det blev en sen kväll.

Det struntade lillfis totalt i och tyckte att det var dags att vakna vid sju. (Åt vid klockan 04 oxå) Det var bara att gå upp och underhålla honom lite. Underhålla = låta honom sitta upp i ens knäoch gärna sjunga lite sånger. Så fort man lägger honom ner blir det lite gälligt. Men efter lite underhållande och lite mat så stoppade jag honom i Davids famn.

När jag kom hem från en morgonpromenad i regnet med Minie möttes jag av denna gulliga syn. Båda mina älskade pojkar nanar gott...




Snart dags för frukost tillsammans allihop, 3 av 4 av syskonen Weber. Sen ska vi fortsätta umgås. Tror och hoppas att de inte ska åka hem än på ett tag!
Och om några timmar kommer världens goaste Camilla med sin Hampus och lilla Leia (5 dagar yngre än Alve) på besök. Då blir det rabarber- och jordgubbspaj. Ska bli så skoj att träffa dem, och få se deras lilla underverk.

Vill även passa på att säga att stort GRATTIS till Tomas och Angelica som igår födde (ja, jag tror att det var Angelica som stod för den biten...födandet alltså) en söt liten William. Eller "liten" är ju en definitionssak. Han väger nu lika mycket som Alve gör, 5 veckor gammal, och det skiljer bara en centimeter. Söt som socker i alla fall! Grattis, grattis!

RSS 2.0