Regn. Rusk. Storm. MYS!

Ja, vad är det som händer ute? Är det hösten som kommit redan? Stormar och ösregnar från alla håll samtidigt.
Nu får man betala för att man har en fin utsikt. De öppna fälten släpper förbi en hel del 'små vindpustar' som glatt sveper in över vår tomt. Halva altanen har ju nästan flugit iväg.



MEN....jag gillar ändå detta vädret. Det finns ju inget mysigare än att krypa upp i soffan med sin håriga hund (ska klippas imorn!) och världens mysigare lilla baby-Alve som ler mot en och jollrar lite, en varm filt, lite tända ljus och en kopp te. Jo, EN sak skulle varit ännu bättre, om mannen oxå var här. Men fotbollen har stulit honom....igen!

Sen kommer den där lilla nackdelen med att ha hund, att den INTE kissar varken i blöja eller på toaletten. Den vill UT! Nä, där ljög jag! Minie är ingen hund som vill ut! Skulle hon fått/kunnat använda en kattlåda så skulle hon med glädje göra det. Speciellt i detta vädret. Men hennes vilja kan vi bortse ifrån, hon ska UT, annars blir det märkliga blöta pölar på golvet...och framför allt på Alves lurviga matta som hon verkar tro är lila gräs.
Men faktum är att  inte är så hemskt att gå ut heller. Det är ganska mysigt det oxå, att stoppa ner Alve i åkåpsen, sätta på mössan och bege sig ut med vagn och hund. Minie skyndar att göra sina behov och hoppar sen i korgen, som är under barnvagnen. Knäppa vovve, det är ju främst för din skull vi går promenad!




Jag har pumpat ut mjölk för att få lite koll på hur mycket han får i sig.







Igår lkväll testade vi för första gången att ge honom lite mjölkersättning på kvällen eftersom
han är så gnällig och vill äta hela tiden på kvällarna. Detta gav bra resultat såtillvida att han somnade direkt, ca 22 istället för efter midnatt, vilket är normalt för lillkillen.
 



En annan, inte lika trevlig, effekt på mjölkersättningen var magens reagerande. För första gången på Alves 8 veckor långa livstid fanns inget bajs i blöjan när vi bytte den.
Som en liten parentes kan jag berätta att denna söta pyjamas fick Alve av sin farmor när hon varit och hälsat på Alves faster i London/Birkhamstead. Nu passar den perfekt och han är så gullig i den, speciellt de små fossingarna med öron på.
Slut på parentesen.
Vet ni vad man kan göra...??? Om man inte bajsar på länge, tar i allt man kan, spänner sina små knytnävar, blir röd i ansiktet.... och sen lägger världens supermegaBRAKbajs... ja, då kan man lyckas få bajs upp längs hela ryggen, ut ur blöjan, ner på benen...och....håll i er nu.... UT GENOM PLYSCH-TYGET på pyjamasen! Det ni! Gör om det om ni kan, alla busungar! /hälsar en stolt Alve



"Halloj morsan! Nu kan jag skratta åt dig!"


Kommentarer
Postat av: Erika

Det har verkligen blåst det sista. Jag hade gärna sett en bild på Minnie liggandes i korgen under vagnen, du måste ta kort på detta.

Appropå små bajspojkar har min syster nu fått tillökning och det blev äntligen en liten kille (hon har två flickor redan). Snart kommer bevis på mina sykunskaper.

2010-08-27 @ 10:57:56
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com
Postat av: EVA

ska se om jag kan fixa något sådant foto! =)

2010-08-27 @ 11:22:31
Postat av: Carro

Haha Novalie hälsar att det händer rätt ofta här hemma ;-) Mamman tycker dock inte det är lika roligt..

Söt han är, Alve!!

2010-09-15 @ 20:35:17
URL: http://livetmedvendela.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0