Redan november?

Är det redan november? Ja, visst böjar löven både skifta färg och falla från träden. Och det blir mörkt på tokför snabbt på kvällarna. Men det är inte därför jag tror att vi på något sätt hoppade över oktober månad. Nej, anledningen är att jag idag förmiddag fick ett sms som löd: "Vad önskar sig min fru i födelsedagspresent?" Mycket annorlunda fråga, då min man inte brukar ha såna saker i åtanke förrän några dagar innan högtiden (julafton m.m.) går av stapeln. Jag svarar helt ärligt att jag har allt jag önskar mig och det enda jag kan komma på skulle kunna stå på önskelistan är:
-3 storstädningar
-27 långpromenader
-482 kramar

Fick då tillbaka ett sms om att jag var tråkig, och att det egentligen inte spelade så stor roll vad jag sade eftersom han redan kommit på vad han skulle köpa. Han undrade även om det var OK att ge mig presenten idag, samt att han skulle bli sen hem. Någon hade visst ett ärende efter jobbet.... =)

Jag blir ju så klart sjukt nyfiken och börjar spåna på vad det kan vara. När jag lite senare läser i nån gratistidning om Halmstad ser jag att Tomas Petersson ska han nån jubileumsshow. Det kanske kan vara biljetter till något sådant?! I så fall förstår jag varför han inte kan vänta med att uppvakta mig förrän november...showen kanske är innan dess.

De tankarna raserades då han ringer och frågar efter mina 4 sista siffror i personnumret. Eller, för att vara exakt, han FRÅGADE inte efter dem, utan rabblade upp dem och dubbelkollade att de stämde. Helt rätt! Duktig man!
Man behöver INTE ange hela mitt personnummer när man ska beställa biljetter till en TomasPetersson-show! Vad kunde det då vara? Kanske nån elektronikpryl!? Då brukar man ju få lämna personnummer när man skaffar försäkringen... Men hur kul tycker jag det är med elektronikprylar? (Jo, kameran kanske...Men inte mycket annat.)  Säkert något som han främst själv tycker är kul, tänker jag....liiiiite irriterat.

Strax efter 18 kommer han hem, bärandes på något stort...och med en filt över. (Hade inte slagit in den.)
Fick öppna direkt! Jag fick Minie till att bita tag i filten och dra iväg med den....

...och där uppenbarade sig....

...en SYMASKIN!

Jag älskar ju att sy (när det går som jag vill!) och har redan en aldeles finfin Husqvarna, modell stenåldern. Kan både sy framåt, bakåt och sicksack. Igår kväll satt jag och sydde hela kvällen...det var tydligen då (efter ett helt gäng med svordomar från min sida av soffan, då undertråden ständigt trasslade sig) som älsklingen fick idén till presenten. Och om några veckor ska jag (och Katharina) gå en kurs i "Sy barnkläder". Så därför tyckte alltså världens bästa man att jag var förtjänt av en ny maskin. Och vet ni vad den kan? Den kan sy bokstäver! Och inte nog med det! Håll i er nu! DEN KAN SY HUSVAGNAR! Det ni! Hehe.....

Så nu har jag en superfin Husqvarna Viking Emerald 203 i min ägo och jag är SÅÅÅ nöjd! Det är den bästa present jag någonsin fått! Jag skulle aldrig kosta på mig en sån själv. Var ju nöjd med min stenåldersmaskin. Men efter att ha läst halva instruktionsboken så är jag såååå förundrad och såååå nöjd! Inte klokt vad små maskiner kan göra! Det här ska bli skoj!

Och TACK än en gång älskade älskling! You're simply the best!

                            

OJ! Lade ni märke till att detta höll på att bli ett blogginlägg där Alve inte ens nämndes? Det blir det ändring på nu. Idag fick Alve sin första vaccination (blev ju 3 månader igår). Skrek som en stucken gris, så han höll på att tappa andan lät det som, i ca 7 sekunder. Sen stoppade jag in boppen i munnen på honom och allt var frid och fröjd. Var lite smågnällig när vi skulle ut och gå kvällspromenad, men somnade sen och har sovit sen dess. Köpte värkstillande till honom för säkerhets skull, efter rekommendationer från BVC-sköterskorna, eftersom majoriteten tydligen får ont, blir gnälliga och får feber. Men det verkar vara lugnt än så länge. Får väl se hur natten blir, nu när han somnade redan vid 19.45. Så här glad var man när man kom hem från vårdcentralen.



P.s. Det var ju namngivningsfest i söndag. Kommer inlägg om det så småningom, när jag orkar! Nu blir det sängen... Ögonen går i kors. Imorn ska jag bekanta mig mer med min nya kompis symaskinen, och så är det rytmik. Och på eftermiddagen och kvällen ska jag och lillprins till Helsingborg....  God natt, alla!


ÖF, Tretorn och bak-värk...nej, bakverk

Dagen inleddes med ett besök på Öppna Förskolan (ÖF) i Oskarström. Tänkte besöka lite olika förskolor runt omkring (finns ju tyvärr ingen i Kvibille) och se vilken vi gillar bäst. Kanske blir det en listen lista med poängsättning! =)

Därefter stadsbesök. Köpte bl.a.  godis i färger som matchar söndagens dukning. Gick förbi "Myrorna" och fick ett infall att gå in. Av någon konstig anledning drogs jag till barnavdelningen...
Gjorde några riktiga fynd:



Jättefina Tretorns-stövar, storlek 20. Vad gör det att det står "Emma" inuti när man betalar 20kr för dem?! Galet bra. Kostar 299kr nya!



Vad kallar man en sån här? Bad- och soldräkt? Det är i alla fall en sån som små sötnosar har på stranden för att inte bränna sig. Ska passa en 1-åring enligt märkningen, så vi får väl se om den passar en oerhört snabbväxande Weber-gullunge nästa sommar. 15kr.



Supersöt skojrta i "Alves färger", brunt och ljusblått. Väldigt skrynklig, men eftersom jag ändå ska börja med att tvätta den så brydde jag mig inte om att stryka innan jag fotade den. Storlek 74, så det dröjer ju lite innan han kan ha den. Inte supersmidigt att sätta på en bebis skjorta, men vill man vara fin får man (och mamma) lida pin.

Som jag sagt och visat ett par gånger innan så gillar lillprins att ligga på magen på soffkuddarna....



Nu har han somnat, så jag ska passa på att baka lite inför söndagen...


Icke-mammor undanbedes.

Alla som själv inte har små barn undanbedes att läsa. Och även för er som HAR barn, så kommer detta vara ett ruskigt tråkigt inlägg. Det är precis ett sånt där blogg-inlägg som jag ALDRIG skulle göra, hade jag bestämt mig för. Men håll i er, nu kommer det ändå....

Idag har sötaste, underbaraste lilla Alve sovit 8h i sträck. Han slockade i pappas famn vid 21-tiden, och vaknade vid 05. (Det var bra mycket senare än jag själv vaknat av sprängande bröst.) 8 TIMMAR! Vad hände? Han sov ju 4-6h för ett tag sedan, men de senaste veckorna har det blivit 2-3h igen. Och så plötsligt smackar han in en åttatimmarsnatt! Varför? Vad är då "receptet" just denna dag?

Dagens recept för 8h-sömn
- babyrytmik (trött redan här, för han sov sig igenom halva passet!)
- promenad, då han höll sig vaken (och var väldigt gnällig!) hela timmen.
- äta, äta äta...och sova lite på soffan
- vara social och umgås med trevligt folk
- ytterligen en promenad då man höll sig vaken.
- äta 90ml ersättning + så mycket man vill ha av mammas boppar.
- somna klockan 21....
- ..... och sov till 05.

Egentligen inget annorlunda eller ovanligt. Jo, det skulle i så fall vara att han inte sov i vagnen, vilket han alltid gör. Brukar inte gå många hundra meter innan ögonen faller ihop. Idag var det som sagt ganska gnälligt. Jag tycker mig sig att gnälligheten tenderar att öka då jag ätit apelsin. Ska testa att hålla mig ifrån citrusfrukter. Å andra sidan kanske det var just gnälligheten som gjorde honom utmattad....så vill jag ha en långsovare kanske jag ska trycka i mig ett kg apelsiner dagen innan. =)

Här har Alve slocknat i soffan. Pappa var tvungen att lägga ifrån sig honom, och så här sover Alve GÄRNA, liggandes på mage på en av soffkuddarna.




Och här kommer några bilder från i förrgår.










Pappa busar med Alves läppar, vilket resulterar i att han räcker ut tungan.

 

 

 

 


Ålderstecken på GeKås.


Idag har jag och lilleman besökt shoppingmetropolen. Men det var ju inte första gången för honom. Nej, där var vi den 20 juli, då Alve var tre veckor gammal. Då sov han mest hela tiden. Det gjorde han INTE idag.
Jag tyckte jag planerat in det så bra: Gick upp ganska tidigt, lät Alve vara vaken...matade och bytte blöja. Sen in i bilen i tron på att det var lagom med en förmiddagsvila för lilleman. Men icke. Två stora ögon tittade på en när man var framme vid GeKås. Inte trött alls! Satt i bilbarnstolen i en kundvagn och hade fullt upp med att titta på allt runtomkring. Inte kan man sova då, inte! Men till slut blev mamma lite långtråkigt med sitt handlande.... Då passade man på att sova. Ca 15-20 minuter!!! Sen slogs de blåa upp igen! Men mamma klagar inte! Alve satt SÅ snällt och tyst och gulligt hela tiden. Invigde GeKås nya cafe-avdelning på andra våningen med lite amning. Perfekt! Sen ner och fortsätta shoppa igen.

Några höjdare idag:
1.) STÖVLAR! Har letat i 2 år efter stövlar som ska passa alla mina kriterier; inte för dyra, inte för hög klack, inte för korta skaft, ska funka både att gå i (mer än 30 minuter) men samtidigt vara så pass fina att man kan ha dem till kjol och vid lite finare tillfällen... OCH, det svåraste kriteriet: Inte helt rundade där fram, utan lite mer kantiga. Sprang på några som faktikst uppfyllde alla krav på SkoBo. Var alltså nöjd redan innan jag entrade GeKås.
2.) En supermysig brun luvtröja. Sån där som man kan stoppa ut tummarna genomen ett hål i ärmarna.
3.) En mycket snygg T-shirt till David.
Sen blev det en del saker till köket; fryspåsar, bakplåtspapper och sånt, fotopapper, lite smågrejer till Alve och en julklapp till en av Alves kusiner.
Hundralapparna har ju en förmåga att flyga iväg.... Men kul är det!

Hur märker man att man börjar bli gammal?
1.) Man tar på sig joggingskor och träningsbrallor när man ska besöka GeKås, då det finns risk att detta ska bli värsta träningspasset med kundsvagnsrace och allmän trängsel och enorma svettningar.
2.) Man lyssnar på P4 på vägen dit.
3.) Men stoppar inte på sig en massa godis på väg till kassorna, utan nöjer sig med en liten Toblerone med frukt och mandel.
4.) Man sätter sig och pustar ut på en bänk precis utanför kassorna och upptäcker att det var precis som man befarat och är nöjd med sitt val av klädsel.

Efteråt blev det en sväng till Träslövsläge där jag hade några trevliga timmar med goa' Angelina och söta Zacharias. Uppdraget (förutom att ha lite trevligt och fika gott) var att fota Angelinas växande mage.

Nu är man hemma igen och kopplar av i soffan. Lilleman är fortfarande klarvaken och tassar omkring i sin hoppgunga. Hoppas han sover gott i natt efter alla intryck och vakna timmar idag.


De hade en mycket snygg fåtölj som Alve gillade att ligga i.... Och Zacharias gillade att snurra runt honom! =)


Höstmys, hoppgunga och bär-skallar.

Alve myser på höstpromenaden, iklädd nya Laban-mössan från farmor.



Igår testade Alve en hoppgunga hos Olivia. Trots att han är lite pluttig för en sådan pryl, verkade han gilla den. Vad gör mamma då? Direkt in på Blocket, hittar en snygg hoppgunga (100kr, ser heeelt ny ut), åker till Tvååker direkt och hämtar den, hem och montera...och stoppa ner lillprinsen i den. Åh, han gillar! Och dessutom är han galet söt. Så liten att inte armarna sticker ut. Men han trampar omkring och studsar lite och uppskattar det betydligt mer än om man lägger honom i tex en babysitter. Alve nöjd. Mamma och pappa nöjda!

Spelade även in en liten filmsnutt på hans första gång i hoppgungan.





När man skuttat runt ett tag blir man trött. Hoppgungan funkar utmärkt att sova i oxå!



Idag när vi var ute och gick med Katharina och Olivia såg våra sötnosar ut som små bär. Alve fick en blåbärsmössa av Fru Stolt förra söndagen, och Olivia har en jordgubbsmössa. Titta vad söta de är!






Nu känns det som en enorm skillnad mellan Alve och Olivia, men om bara några månader kommer skillnaderna nog ha minskat otroligt mycket. De kommer ju bli klasskompisar så småningom!

Jag är så obeskrivligt glad att jag har dessa två goa tjejer i mitt liv! Vad skulle jag göra utan alla våra långa promenader och ännu längre samtal?!


Bortskämda unge.

Ja, det är svårt att inte bli en bortskämd liten unge när man har en underbar farmor som överöser en med fina saker! Idag kom alltså min svärmor hit. Främst för att hälsa på Alve och Minie, men jag hade turen att få vara med och umgås oxå.

Alve fick en samling med Astrid Lindgren-berättelser på CD. Och en Laban-overall med matchande mössa och strumpor. Och dessutom fick jag inte betala för de kläder som svärfar varit och hämtat på "Lilla Grodan". Och sist, men mest uppskattat är det 'gym' som lillprinsen just nu i skrivande stund ligger i/under och jollrar och sprattlar.

TACK! TACK! TACK! från oss alla!





Massa saker att trycka på, dra i, snurra på, grejer att flytta osv. Men än så länge nöjer sig Alve med att sprattla lite och då råka slå till sakerna. Men det spelar ingen roll....den spelar trevliga truddelutter lite då och då i alla fall! Och en stor röd rosett mitt på lyser och blinkar! Helt perfekt!

Jag är beredd att omvärdera mitt beslut om att mina barn inte ska ha "låtande plastleksaker". I alla fall liiiite. Den här prylen är ju suverän! Jag skulle ju bara ha neutralt färgade trädleksaker typ. Utan hemska ljud. Maria Carlsson, om du läser detta..... Jag måste erkänna att jag förstår att din pappa "råkade försnilla" din galna lilla katt som spelade Blinka lilla stjärna HELA TIDEN! Du tröttnade ju aldrig på den, men det gjorde de vuxna,... väldigt snabbt. Men, som sagt, detta 'gym' spelar väldigt många olika truddelutter som än så länge är väldigt söta. Så jag hoppas man inte tröttar inom den närmsta tiden. Det fiffiga med detta gym jämfört med många andra, är att man kan vända panelen uppåt när barnet lärt sig stå, så det kan hänga med läääääänge! =)




Trött kille på pappas axel, iklädd en av sina nya fina tröjor.



GOD NATT önskar familjen Weber i Kvibille


Paket på posten.

Alltid trevligt med post som inte är räkningar. Och extra skoj är det ju att få paket. Tyvärr var det paket som damp ner i brevlådan idag inte adresserat till mig, utan till Alve...
Det var hans mormor som varit på loppis och inte kunde låta bli att köpa den här fina tröjan. Klart värd en femma! =)

Alve kanske inte visar sitt snyggaste jag på de här bilderna...men, men... Vem gör det alltid?









...och som vanligt passar Minie sin "lillebror".


Kärlek.

När Alve föddes fick vi ett fint kort av Davids mormor och morbror. Dessutom presentcheckar på Euroflorist. De ställen jag besökt hittills har antingen inte varit kopplade till den kedjan, eller så har det inte funnits något av intresse. Men igår var jag på 'Grottans Blommor'. Hittade då den här underbara ljusstaken som jag blev så förälskad i. Då är man glad att man har presentcheckar! =) Och när David kom hem och jag sade att det fanns en ny pryl i vardagsrummet såg han först inte vad det var... "Det känns ju som den är gjord för att stå där, så jag såg inte att den var ny", var hans kommentar. Ja, jag gillar den verkligen. Ska bara köpa lite snyggare ljus till den.






Även om ljusstaken var ganska perfekt från början, var jag tvungen att piffa upp
den lite med vita trähjärtan (som jag hade i bröllopsbuketten) och lite text.


Smått å gott....väldigt gott. Och mycket gått.

Igår var en nästan alldeles perfekt lördag.

Den inleddes med en lång promenad med Katharina (och Alve och Minie & hennes Olivia, så klart!). Alltid lika trevligt att få prata av sig lite. Och dessutom traska omkring i Kvibilles mysiga natur...

Enda lilla molnet på den (faktikst!) soliga himlen denna dag var att David spelade match och lämnade oss övriga ensamma flera timmar. Men då åkte vi till stan för att fixa en present till David. Han har av olika anledningar inte fått sin födelsedagspresent än (Hade match som tränaren inte ville han skulle missa när det var inplanerat att vi skulle 'utföra' presenten, sen blev jag jättegravid, sen kom Alve som tyvärr inte kan följa med osv... Men jag avslöjar inte vad det är, för det kanske kan bli en present i framtiden...)
I fredags fick David 4st "paket-poäng" som försenad födelsedagspresent. Han kommer senare att få fler "paket-poäng" vid speciella tillfällen. När han samlat ihop 10st kommer han kunna lämna in dem till undertecknad och då få en lite större present. Och det var alltså denna present jag åkte för att fixa lite med igår.... Han är nu väldigt nyfiken på när han gjort sig förtjänt av de andra "paket-poängen". Kan det vara nr han målar huset?

Därefter åkte jag till en (för mig) ny scrapbookingbutik i Laholm eftersom jag var i stort behov av album. Sen blev det ju visserligen lite papper oxå! =)

Hann knappt komma hem förrän världens bästa Katharina hörde av sig igen...  Dags för en ny promenad, 1½h lång. Att vi kan ha så mycket att prata om förstår jag inte...men det är inte tyst många sekunder när vi är ute och går.

Sen hade jag bråttom med att förbereda inför kvällen då vi fick besök av systeryster och henens 'gubbe'. Trevligt, som vanligt. Vi grillade, turades om att gosa med Alve, pratade skit ..... Eftersom gästerna inte vill vara med på bild, kommer här istället ett foto på efterrätten; blåbärspannacotta - väldigt gott!



Och avslutningsvis en bild på världens två allra bästaste!



Nu är det dags att ta itu med söndagen...

Älskade du.




Ett tråkigare liv?

Igår tog jag steget mot ett tråkigare liv...
Eller? Blondiner ska ju ha roligare, och numera ser jag ut som ett skogstroll.

Igår morse såg jag ut så här:



Vid lunchtid skulle jag för första gången gå till "Larsson & Lange" (efter tips från Katharina) och klippa mig. Mmmm...en hel del dyrare än vad det brukar kosta när jag klipper mig, men SÅ värt det! Ordentlig tvättning av håret, huvudmassage, klippte väldigt noga och ordentligt och var väldigt duktig! Tog över en timme. Så dit kommer jag gå igen.
Efteråt såg jag ut så här:



Då kan man ju tycka att man ska nöja sig med det. Men varför inte ta alla förändringar med en gång? Jag har ju alltid varit blond så jag tyckte det var kul att testa något annat. Så... efter en stunds gegg i huvudet (eller snarare PÅ huvudet.... I huvudet finns det nog alltid gegg när det gäller mig.) såg jag ut som ett litet skogstroll. Väldigt märklig känsla när man går förbi spegeln och blir lika överraskad varje gång.



Detta är bara en toning som sitter i max 8 veckor. Och som det känns nu så trivs jag bättre som blondin, så ni lär snart få se mig blond (och dum?) igen! Men det är ju alltid kul med variation, så jag ångrar mig inte, även om jag faktikst tycker att jag ser ganska märklig ut i den nya hårfärgen. David är en väldigt gullig man och väljer att kalla det "annorlunda". =)

Alve verkar i alla fall inte bry sig så mycket utan är som vanligt en go' och gla' liten skit.


RSS 2.0