Glupsk.

Vilket litet gulligt matvrak vi har! Allt (som jag inte lagat själv) funkar tydligen bra. Idag var det Sempers havregröt som stod på menyn! MUMS filibubba, hälsar Alve.







Smakportinoner är bara för småbebisar, tycker Alve.
Men efter nästan en hel portion gröt är han äntligen NÖJD!


Beautiful blogger award


TACK Linda för utmärkelsen och de fina orden!

Awarden går till på följande vis:
-Kopiera awardbilden till bloggen för att visa att man fått den.
-Tacka och länka till den man fått den av.
-Nominera sju andra bloggare och länka till dem.
-Berätta sju intressanta saker om dig själv.

7 mer eller mindre intressanta saker om mig:

1. Jag har varit med i Guiness rekordbok med värlens största nudelsamling.
2. Jag har även en stor tepåsesamling, fint organiserad, poängsatt...
3. Jag tycker att min sons bajs luktar gott...än så länge...
4. Jag har varit med på SM i hopprep. (Ja, det finns faktikst!)
5. Jag är höjdrädd, farträdd och mörkrädd.
6. Jag hatar att vara naken.
7. Jag tycker det är otroligt jobbigt när folk smaskar och sörplar. 

Och dessa 7 personer vill jag skicka vidare Awarden till:

1. Evelina - en gammal söt vän som skriver otroligt roligt, ur sonens perspektiv.
2. Anna - Tänkvärda inlägg med otroligt fina foton.
3. Linda - En av mina största bakningsinspirationer.
4. Lela - Med en rolig text som framkallar mycket skratt och 98% babysnack kan det inte bli annat än perfekt.
5. Erika - här snackar vi verkligen BYGGA hus, och inte bara inreda (som vi). Trevlig läsning med mkt inspiration.
6. Camilla - min goa vän som förgyllde hela förra hösten och våren med sina mail, har nyligen börjat blogga - trevligt!
7. Kalina - tokig men underbar vän, helt enkelt!

Alve traskar och äter. Inte samtidigt.

För intresserade finns nu två nya filmer på Alve på youtube. En där han är ute och går med pappa:

Alve går

...och en där han äter! Palsternacka is da shit, hälsar Alve!

Alve äter

Dop. Med slips.

Idag var det dop för söta lilla Mathilde. Regnet har vräkt ner större delen av dagen, men vad gör väl det när man ska vara inomhus?
Alve visade upp sig från sin snyggaste sida med slips och allt!




Ackomanjerad av Thildes ilskna toner döpte prästen den lilla söta prinsessan.



Sen var han snäll och torkade av henne oxå. Under tiden hade Alve fullt upp med att käka upp sina egna fingrar.



Pappa, jag vill gååååå!






Äckelmat och loppisfynd.

Idag hade vi kokta grönsaker till maten. David tyckte vi skulle mixa lite (givetvis osaltade) grönsaker och ge Alve. Så vi mixade några ärtor, broccoli och nån kokt morotsskiva & blandade med bröstmjölk. Jag VET att det är allra bäst att testa en sak i taget, men nu gjorde vi alltså inte det. Fy skäms på oss. Vad tyckte då Alve?

En bild säger mer än tusen ord. Men TRE bilder förklarar ännu bättre...







Igår var det loppis i Mellby gamla skola. Jag åkte dit med x antal kassar med barnsaker och en del inredningsprylar. Tillsammans med 5 andra barnmammor stod jag där ett par timmar och hoppades att bli av med lite saker. Tyvärr var det inga baby-föräldrar som kom så jag tror knappt jag blev av med en enda barnpryl. Dock en del av inredningssakerna så allt som allt gick jag ungefär plus minus noll. Men då köpte jag en jättefin cykel till Alve (som tyvärr står i grannens lada nu och det är alldeles för kallt & ruggigt ute för att jag ska bege mig ut i min morgonrock för att fota!). Det blev även en kepsmössa (typ Emil i lönneberga. Tack Titti!), en tröja (givetvis även den till Alve. Tack Ylva!), en CD med vaggvisor (Tack Helene) samt följande:

 
Den vita krukan till höger i köksfönstret. Kanonfin, 20kr! Tack Helene!


Lykta, 10kr! Tack igen Helene!

Nöjd med dagen!

Nu blir det mys i soffan med en Honungs Pomelo. Aldrig testat innan, så det ska bli spännande. Enligt mina googlingar (så klart!) ska det smaka som en gigantisk, fast söt, citrusfrukt.

Kvällens projekt är även "bli-bra-på-barnmat". När Alve somnat och David tittar på film i soffan tänkte jag sätta mig med datorn i knät, med sällskap av google samt ett gäng föräldra-tidningar jag samlat ihop som berör ämnet barnmat, och skriva ihop min egen lilla sammanfattning. Ni som känner mig vet ju att när jag väl går in för något...ja, då gör jag det rejält! 

Och slutligen - ett SUPERTACK till bästaste Tommy som hjälpt mig att lägga in den nya headern. Satt och lekte lite i photoshop häromdagen..sen sen skickade jag bara bilden till honom, så "url'ade" han den och lade in den hos mig! TACK, TACK, TACK!


Stolt.

TACK familjen Stolt för de hemmaodlade squashen vi fick!!! Jag har aldrig ätit squash innan så efter lite googlande på squash-recept var det idag dags att testa.
Gjorde två varianter: Urgrävd squash fylld med tomat, soltorkad tomat och fetaost. In i ugnen 45 min.
Och squashskivor doppade i mjöl + grovt olivsalt och sen i uppvispat ägg innan de stektes. Gott bägge delar, men måste jag välja (vilket visserligen ingen annan än mina hjärn-troll tvingar mig till!) så var nog andra nämda varianten godast.



Jag och Alve tog förresten en spontan-tripp till Varberg idag. När Davids klocka ringde imorse och jag redan var vaken för lilleman varit hungrig, funderade jag som vanligt på vad dagen skulle innehålla. Kalendern var totalt TOM. Efter 2sekunders grubblande bestämde jag fick för att snabbpacka Alves skötväska, slänga på oss lite kläder och följa med när David åkte till jobbet. Gick från jobbet till stationen, vilket blev en rask promenad (i slutet galet spring-rask!) på en timme, inklusive lite förvirrat irrande i ett sommarstugeområde där alla grindar förutom EN (som jag kom in genom) var låsta, vilket betydde att jag var tvungen att efter allt irrande traska (snarare rusa!) ut samma väg. [jäklar..lång mening. Hängde ni med?] Dessutom var järnvägsövergången som jag tänkt använda för att gena till staionen avständ pga vägarbete, så det blev väääääldigt bråttom i slutet då jag hade lång väg kvar men lite tid. Men ca 1½ minut innan avgång flåsade vi (eller snarare JAG, Alve skrek mest...) upp på tåget. PUST!
Väl i Varberg blev det två riktiga långpromenader med mamma/mormor.
Shoppade lite; paket till Alves kompis 1-årskalas, julklapp till Alve, ett sprut-djur till Alve (som han ska ha när han badar och som kan bus-spruta honom lite i ansiktet) Det är en ljusblå krokodil med guldig rygg, by the way. Och små burkar att lägga hemmalagad Alve-mat i (som kan frysas, micras och diskmaskindiskas). Visioner kan man ju ha.... Men vem vet, sen står jag säkert där på Willys och väljer bland barnmatsburkarna ändå....

Sen åkte jag med mamma och pappa hem på deras färd till sommarstugan i Skåne. Nu har middagens precis avnjutits och vi kollar på Idol (sänds ju live på tv4play). Yeeei!


.
.
.
.
.
.
Skulle jag kunna ändra storlek på texten skulle jag göra det nu (vet inte om det går här på bloggen... i alla fall ingen kunskap som jag besitter!). Äckelmagade ombedes sluta läsa.
NU!
Tror inte jag kan skylla på squashen, men middagen avslutades med att jag gick (rusade) till toa och spydde upp allt + lite till, igen. Mår fortfarande illa... Märkligt! Undrar varför!

Lillfisen (som idag varit storfisen) sover gott i soffan här bredvid. MYSKVÄLL! 

1,2,3...åååå... dyk!

Idag var mamma/mormor med på babysimmet och kunde fota lite. Här är han, lillemannen i sina nice imse-vimse-badbyxor.


Magläge



Mysläge


Grundäge


Sötnos


Alves allra första dyk, övervakat av fantastiskt duktiga instruktören Pernilla.
1,2,3...ååå....dyk! är kommandot då man ska doppa de små parvlarna.


Vi testar fria ryggläget. Liiiite läskigt är det och det är bäst att ligga spänd som en pianosträng! =)




Sen klädde vi på oss...


Hemma igen, go' å glad!


På eftermiddagen blev det en långpromenad med mormor och jag sov sååå gott i vagnen hela tiden!



p.s. Vi går på Simklubben Aquariet i Halmstad, som rekommenderas varmt!


Bröstcancer hit och dit.

Igår fick jag hem ett erbjudande i brevlådan om att teckna en bröstvancerförsäkring. För 79kr i månaden skulle jag vara försäkrad vilket betydde att jag (ifall jag drabbas) får ett engångsbelopp på 100 000:- plus 5 000:- i månaden. Har ni oxå fått hem det? Hur resonerar ni? Jag väljer nog att inte teckna försäkringen...

Däremot gjorde jag cupcakes igår som jag döpte till "bröstcancer-cupcakes". Så mycket "Rosa bandet" överallt. Man kan ju t.o.m köpa en rosa mycket söt skruvdragarare på Claes Ohlson! Dessa fick rosa glitterströssel och hjärtan på sig och jag nöjde mig med att tänka på de stackare som drabbats av bröstcancer, medan jag åt muffinsen...
...vilka nog var de godaste muffins jag ätit i hela mitt liv. (Vad är det för skillnad på muffins och cupcakes någon? Kalina eller Linda K kan nog svara....)
Chokladmuffins med hela chokladbitar i och en frosting av vit choklad. MUMS!



Till detta drack vi Kärleks-te och tittade på "Bonde söker fru" (på tv4play, eftersom vi fortfarande inte har tv). Snacka om myskväll.



Vi inledde förresten kvällen med en riktigt höstig soppa.


Höstmuffins.

Baka är ju faktikst ganska skoj. Men det är svårt att hinna med när man oftast är själv hemma och lillfisen inte uppskattar att sitta (ok..LIGGA!) och titta på. Och nu är han så stor att han är i vägen när han hänger i babybjörn. Men idag var han snäll kille och tassade sött omkring i hoppgungan medan jag gjorde maltesercupcakes med banan. Dessutom var det ett viktväktarrecept, och det kan ju inte skada. Håller i skrivande stund på att provsmaka dem och kan konstatera att de smakar helt OK! De ska få följa med i eftermiddag då vi ska till Ståhls och fika. Det ser vi fram emot!





Höstlöven är gjorda av blåfärgad sugarpaste, som blev över sedan jag gjorde tårtorna till Alves namngivningsfest. Hade inte så mycket kvar, så en del muffinsar fick helt enkelt se ut som igelkottar (eller kanske snarare bruna bölder) istället.

Alve tyckte nog att mamma bakade lite för länge. För plötsligt tystnade tassandet och jollrandet i hoppgungan. Mamma skyndade sig att knäppa en bild, innan hon tråcklade ur honom ut gungan och lade lillprinsen i vaggan istället...



(Mamma tyckte tyligen jag skulle ha en liten mössa inomhus oxå. Jag är ju faktikst lite förkyld...  Och finaste uggle-dregglisen har jag oxå! puss från Alve)


Årets sista trädgårdsprojekt.

Årets sista trädgårdsprojekt är snart klart. Målet var ju att få "tätt" runt hela trädgården så man kan släppa ut Minie utan att vara rädd för att hon ska få syn på en katt, kråka, trevlig granne eller annat som kan göra att hon sticker iväg för att hälsa på sin nya vän. NU, för några minuter sedan är målet äntligen uppnått.

I somras fick vi två gamla rostiga grindar som för mååånga år sedan tillhörde min farmors f.d. grannar. De skulle göra om garageuppfarten och skulle kasta grindarna. Farmor och farfar fick då ta hand om dem och sedan dess har de stått i farmors stuga. Mycket lämpligt när vi nu behövde grindar. David borstade och skrubbade dem med stålborste, och sen målade jag med hammarlack i silver.



Före och efter tillfixning.

Idag fick vi dem så äntligen på plats! Men det är inte riktigt, riktigt klart än. Lite vid färg, lite blommor och en specialdesignad skylt 'a la Eva ska på plats. Så det kommer att komma en stutgiltlig bild så småningom.



Vi valde att använda båda grindarna för att kunna köra upp en bil om det skulle behövas någon gång. Men ena grinden sitter med en pinne i marken, så det är bara den ena man oftast öppnar... Grindarna är tunga som nyfödda elefantbebisar, så för att göra det stabilt valde vi den konstruktionen, med en 'överliggare´ som ni kan se på bilden. Men som sagt, det kommer en liten förfinad utveckling av den så småningom! 


Fotomodell.

För 2 veckor sedan var vi på Göte Karlsson foto i stan. De tog den här söta bilden för att publicera i Hallandsposten.


Möss-o-holic

Är man nykterist kan man ju, utan att behöva skämmas allt för mycket, bli 'beroende' av något annat....
Jag tror jag kan erkänna mig som baby-möss-beroende. Är ju bra att ha många mössor så de passar till både väderlek och övrig klädsel!
Här är en del av Alves mössor. Då är inte någon av de som jag fått av mamma som jag själv hade när jag var liten med. Kan dock lindra mitt samvete med att meddela att jag för alla dessa själv betalt endast 50kronor. Resten har jag fått!



Dessutom sprang jag på ytterligare ett par stövlar till Alve igår! 10kr! Storlek 25, så de konkurrerar inte med Tretornsstövlarna jag köpte förra veckan! Nu är de tvättade och fina och får snällt vänta i garderoben...


Höst på min planet. 2.0

Fler höstbilder blev det på min lilla promenad häromdagen. Hann/orkade dock inte göra något inlägg då, så här kommer det, lite försenat...














Höst på min planet

Jag har kommit fram till att jag fullkomligt ÄLSKAR de kvällar vi har tillsammans i familjen. När David inte har fotboll och vi kan vara hemma tillsammans. Äter något gott, tittar på nåt skoj på "tv" (streamat från nätet). David gosar med Alve och jag kan pyssla med något som man inte hinner med när man har en underbar liten bebis att ta hand om. Arbetsrummet behövs inte längre. Jag tar med mig både scrap-pyssel och symaskinen in i vardagsrummet så vi kan vara tillsammans allihop. Har ju även blivit ett och annat målningsprojekt här på golvet... Ikväll ska hammarlacken fram, och grindarna ska börja målas.

Dagens inlägg är tredelat, med ganska skilda saker...

1.) Erika har ett tag nu "tjatat" om att jag ska ta bilder som visar huset i sin höstskrud. Det kommer, det kommer...take it easy. Här kommer en liten försmak. Årets tomater ligger och mognar i köksfönstret. Tror bestämt att jag ska döpa om "bananfluga" till "tomatfluga" så där lite inofficiellt....för sjutton var de svärmar runt tomaterna.



2. Alve vill ju gärna stå upp (typ JÄMT!) Men Alve har storlek 15 på fossingar och halksockorna börjar oftast i storlek 18-19. Innan dess är det oftast inte gummipluttar under fötterna, vilket gör det halkigt för lilleman. Så idag köpte jag ett par skor som han kan stå stabilt med, utan att se ut som Bambi. Nu är bilden inte den bästa för jag har använt "skärmklippsverktyget" ur den film som finns på youtube (Alve - Smask och nya skor). Han sover just nu gott i min famn, så jag vill inte sätta på honom skorna igen för att fota.


Superfina brun/vit-rutiga (fake)Converse

3. Handlar oxå om Alve, inte helt otippat! För bara ca 10 minuter sedan lade jag honom på lekmattan. Och VIPS så vände han på sig från mage till rygg. Hann precis få fram videokameran innan han gjorde det gång nr. 3. Sen även nr. 3 och nr. 4.... Men sen blev han trött och somnade snabbt i min famn. (Youtube: Alve - Åhhhhhh..... runt!)

p.s. Lars Winnerbäck figuerar inte så ofta i vårt hem/mitt liv längre. Men då och då sätter jag på honom (inget snuskigt!) och förundras över hur bra han är. Idag har jag diggat "Höst på min planet"....


RSS 2.0