Fin dag.

Vilken fin dag det varit idag. Annie tyckte den skulle börja tidigt så man har hunnit med mycket. Hon och jag gick upp och hann med en hel del mys innan resten av familjen vaknade. De kom upp enligt följande ordning: Alve....David...och sist & minst Minie, vår söta sömntuta. Snäppet värre än David faktiskt.

Trevlig Kvibilledag, kalas och sen en lugn kväll. Ja, inget att klaga på.

För att inlägget inte ska slå alla rekord i tråkighet kommer här en liten bild.

Nu är det dags att dejta HerrBlund. Imorn väntar nya äventyr. Mörka äventyr. ;)


Älskade grabbar.

Mina fina grabbar!
Idag var det dags för kalas hos Otto som fyllt 2år. Jättetrevligt! Hans mamma är dessutom tokduktig på att baka så det bjöds på mycket gott.

Så här fina var mina grabbar när det var kalas-dags. Gitarren var dagens loppisfynd för 5kr. Passade outfiten!

Kvibille - Öppen by.

Idag är det Kvibilles dag med loppis, ansiktsmålning, ridning, julmarknad, försäljning av hantverk, rea på macken....

Vi föreslog för Alve att han kunde få rida.
-Neheeee!
Han föredrog popcornen som friluftsfrämjandet poppat över öppen eld.

På loppisen inhandlades det en ABC-bok. Alve är mycket fascinerad över det där med bokstäver. Och en hel hög med gamla papparkaksformar. De blir fina på väggen!

Och i Tingshuset köpte vi Eva Jenssens kalasgoda hemmabakade tunnbröd och kalvdans. Det sistnämnda har vi inte smakat, så det ska bli spännande!

I eftermiddag blir det kalas hos Otto, som fyllt 2 år!


Hemma-pyssel

Har man inget större projekt kan man ju ta itu med något litet.
Hittade en tallrikshylla i min farmors förråd till sommarstugan. LYCKA!
Men vem har sagt att en tallrikshylla måste sitta i köket och inneha tallrikar???
Nejdå...funkar precis lika bra i hallen att ha foton i.
Tror dock att den kommer få en omgång vit färg så småningom.
 
Den här söta lilla skylten fick jag av min söta lilla syster (nej, det var ingen särskrivning, det var ett medvetet val att ha två ord...för att harmoniera med tidigare del av meningen) när jag fyllde år. Den fick pryda fågelmataren som enligt mannen inte längre får hänga på husväggen och >bojnka< in i huset vid varje storm. Så nu får den stå här inne och vara fin istället.
 
 
När barnen äntligen somnat blev det lite scrappning.... Nu är jag klar med alla sommarens bilder. Imorn får jag sätta mig och gå igenom hösten bilder, redigera och skicka till framkallning.
 

Det ska börjas i tid.

Det ska börjas i tid. Två gånger har lillhönan kissat på pottan idag.


31.

Jahapp.

Ett år äldre.
Kändes konstigt att gå och lägga sig igår.. just eftersom det INTE kändes konstigt. Inget pirr i magen.... Men det blev min födelsedag i alla fall.

David väckte mig med sång i sängen.
Lite bakning och fix... På förmiddagen var vi 13 st som åt gott och hade mycket trevligt! TACK för att ni ville komma!

När gästerna åkt hem tog jag och barnen bilen in till stan. Min plan såg ut enligt följande.
Barnen sover i vagnen när vi kommer till stan. Eva uträttar ärenden. Barnen vaknar (åtminstone Alve). Vi fikar.

Barnen hade tydligen en helt annan plan.
2 av 2 barn somnar direkt i bilen. 2 av 2 barn vaknar när bilen stannar 13 minuter senare och vägrar somna om i vagnen. Samma 100% barn är vakna 3 h på stan. Det positiva är dock att de även var 100% NÖJDA. Eller i alla fall 98%. Alve deppade ihop lite när han inte fick köpa en spygrön rulle med filttyg på Panduro.


Jag inhandlade ett nytt silverhalsband till mitt älskade hänge som jag alltid har på mig. Efter att Annie dragit sönder kedjan 2 gånger på en vecka kom jag på den briljanta idén att köpa ett mer rubust halsband.

Jag hittade även ett par badbyxor till Alve. Satt 1½h och letade på nätet igår i div. nätbutiker, Tradera, loppisar m.m. och kom fram till att det är sjukt svårt att  hitta ett par i hans storlek som det varken är "Cars" eller "Spiderman" på. Men....på tjejavdelningen på Polarn o Pyret fanns dessa. Pssst...säg inget till någon! Lovar att Alve ska slippa använda bikiniöverdelen! =)

Det inhandlades även en mössa till mig, innervantar till Alves skalvantar och liiiite pyssel. Sedan var det lyxfikadags.



Hem igen och förbereda inför kvällens kalas. Mycket trevligt det oxå. TACK för paketen.... Annie uppskattade snörena väldigt mycket!
God natt världen.
 

 

 


Plastaskit!!!

I vår familj ska vi bara ha fina träleksaker. Och det har inte regnat en enda dag den här sommaren och hösten.

Mmmm... Eller hur?!?!?!

Med en miljon små plastpryttlar har man i vilket fall väldigt roligt. Fördelen är att mamman kan göra annat. I nuläget är "annat" samma sak som att slå in paket till nyfödda kusinen och att virka ihop alla "African flowers" till den filt som det var tänkt att det skulle bli. Alla blommor är klara, alla trådar fästade och nu håller jag alltså på att sätta ihop allt. Pust... Den som kom på att göra såna här projekt måste haft lite för mycket fritid. Och det har INTE jag!!!


RSS 2.0