Land sökes.

Hjälp? Vart kan jag bosätta mig?

Sökes: Land med flagga som går i vitt, brunt och/eller lila!

För så här kan det ju inte se ut! Folk kan ju inte fylla år om man 'tvingas' ta fram Sveriges totalt icke-matchande flagga! ;-)


Det gror.

I söndags planterade jag ett helt gäng med olika fröer...90 st jordbumlingar blev det (torvblock heter det kanske....). Inte ens två dygn senare skymtar man redan det härliga gröna som började sticka upp... Längst har Stäppsalvian Blue Queen kommit! Titta vad härligt! Man blir så glad när man ser det. Även t.ex. hjälmböna är på väg upp!


Stäppsalvia Blue Queen

 
Stäppsalvian samt hjälmbönan som 'vuxna'.


Cupcakes... bara för ögat.

Kolla vad fina!



Råkade surfa in på en sida imorse där en superduktig tjej (som egentligen målar möbler) gör egna icke-ätbara cupcakes....och massa annat fint! Så himla söta! Man fick ha önskemål, så jag bad om blåbärs-frosting för att matcha vårt lilla lila tema i köket! Detta var bara några timmar sen och nu är hon klar med min beställning!
Ser fram emot att den kommer på posten!

Titta här! http://piaspenslar.blogspot.com/


Sova i stora sängen.

Alve har ju hela tiden älskat sin stora säng! Man kan klättra upp och ner...upp och ner.... Tända och släcka lampan.
Men sova?
No no!

Men igår tänkte vi göra ett försök. Alve hade varit på kalas och lekt och busat och borde vara trött. Så vid 20-tiden, när han brukar lägga sig, tog han med sig pappa och vällingflaskan och kröp upp i sängen. Alve somnade. Pappa somnade. Efter en stund går mamma in och väcker pappa, som faktikst lyckas veckla ut sina långa tentakler och avlägsna sig från sängen utan att väcka Alve.

1h 45 minuter senare sover Alve fortfarande. Mamma börjar bli trött, men vill inte gå och lägga sig i andra änden av huset och inte höra när Alve vaknar. Efter 20 månader tillsammans med denna älskade lilla krabat är jag fullt medveten om att han kommer bli tokförtvivlad när han vaknar och i panik över att vara själv fly ner från sängen. Trots att han klättrar kanonduktigt ner för stegen på dagtid så vet man ju inte hur det går i nyvaket och förtvivlat tillstånd.

Fråga från läsare: Kan ni inte sätta för en grind eller nåt?
Svar: En grind skulle
1.) göra Alve klaustrofobisk och ännu mer panikslagen då han hatar instängda situationer, t.ex. spjälsäng.
2.) Vår lilla apa skulle då  behöva klättra över grinden, eller i annat fall över 'räcket' runt kanterna på sängen och då skulle fallet bli betydligt högre än om han ramlade ner från stegen.

Tyvärr är lilla gosungen oerhört lättväckt, så när mamma har bestämt sig för att bära in en liten madrass och lägga sig på golvet hinner jag inte mycket mer än att tänka tanken innan Alve vaknar. Och precis som befarat är han tokledsen. Jag väljer dock att stå nedanför sängen och vänta på honom istället för att lyfta ner honom. Trots alla tårar lyckas han själv gå ner till mig! Skönt att se! Gör ett litet, litet test att lägga tillbaka honom i sängen och stå bredvid och klappa.... Men nej, fungerar icke! Vi lägger oss istället på golvet tillsammans, och Alve somnar om på tre sekunder nu när han är i mammas famn!

Där sov vi gott, utan pappas utstickande tentakler och märkliga grymtningar.....till ca 04.00. Då gjorde vi en ny flaska välling och gick in och lade oss i vanliga sängen....och somnade om. Alve somnade i alla fall om. Mamma var klarvaken! Gick upp en sväng, fixade lite, diskade lite, lade mig och läste....och till slut lyckades jag väl i alla fall somna om. Tyckte dock att tiden fram till 6.45 gick galet fort och att jag knappt hunnit stänga ögonen. Det var dags för pappa att gå upp och Alve hängde på....brydde sig inte alls om sin trötta mamma.

Fråga från läsare: Kunde inte pappan ligga på golvet istället? Tänk på din rygg! (Tack för omtanken!)
För det första satt pappan i soffan med sin dator i knät och hörlurar på och tittade på film. Chansen att höra ledsen Alve klassar jag som mycket låg. Dessutom är han inte så "nojig" som sin fru och tyckte att frugan mycket väl kunde gå och lägga sig i sin vanliga säng! "Alve ramlar nog inte ner...."

Morgonen har vi till stor del tillbringat på pottan (Alve alltså, inte jag. Jag gillar toaletten bättre!). Tror vår lilleman utbyttjar situationen lite. Han vet att när han visar sig pott-nödig så släpper hans föräldrar allt de har för händerna och följer med honom till pottan och läser favorit-NickeNyfiken-boken. Hmmm....nåt bajs har det dock inte kommit idag. Men mycket Nicke har det blivit.

Nu är det snart dags att göra sig i ordning och gå till Öppnis!

Fråga från läsare: Var har ni köpt sängen?
Sängen är en målad och tapetserad Mammut-byrå från IKEA + två köksskåp från IKEA (med draperi framför) + ribbotten och madrass från IKEA + (bananböjda...men ganska billiga) brädor från Byggmax.  Ett litet hemmasnickeri alltså....

 
(bilden är dock inte tagen igår kväll. Alve brukar sova i pyjamas och INTE i v-ringad stickad tröja och fodrade byxor!)


Ego-tårta.


Jahapp...förra året blev det en fotbollstårta när David fyllde 30.
Vad skulle man hitta på i år????

Resultatet blev lite ego! Det blev en JAG! En Eva med en sparkande liten Annie i magen. Marsipanen ville dock inte räcka till, ville fastna i bordet, krävde mer florsocker, råkade bli blöt, krävde ännu mer florsocker....tiden gick....marsipanhelvetet blev alldeles torrt och sprack hela tiden.
Resultatet blev därför inte riktigt så bra som önskat. Men här kommer det i alla fall.




Det är vanliga sockarkaksbottar med ett lager vitchokladganache och ett lager jordgubbar i marsansås. Spacklad med grädde och sen vanlig gulvit marsipan färgad med chokladflorsocker samt sugerpastefärg. Och så avslutningsvis lite sockerpärlor...

En del av mig tänker:
1.) Jag vill göra om detta snart. Som en revansch. Nästa gång ska jag lyckas.....

En annan del av mig tänker:
2.) I helvete heller att jag gör om detta. Nästa gång blir det köpetårta!

Vi får väl se hur det blir.... Tur Alve är sommarbarn.
Då blir det kalas på gräsmattan och vanlig gräddtårta med jordgubbar!


Efter önskemål.

I lördags fyndade jag "korgar" under min 2-minuters-visit på Amnesty-loppisen. Nu är de uppiffade 'a la Eva. Först fick de samma behandling som köksbordet, d.v.s. en blandning av vit färg och grå olja. Igår hade vi trevligt besök av Marie och lilla söta Leia. Maries morfar hade jobbat på sjön och de hade massa olika rep hemma, och hon hade med sig ett helt rep-smörgåsbord när hon kom. Det var bara att välja och vraka....



Detta är Minies nya plats för hundmatsförvaring.


Här är den andra 'korgen' eller snarare var det som en väska... Men jag opererade bort lite delar, skruvade fast den på an avsågad underdel av en pall, och igår fick även denna lite rep. Här i förvaras bebisens leksaker...



Har haft önskemål om att få se resultatet.... Så här kom det! =)


Ett skit-tråkigt inlägg.

Har googlat lite tips mot mina 'åkommor'....



Vid halsbränna/magkatarr/magsår: Mjölk lindrar

Vid hård mage: Undvik mjölkprodukter



Vid halsbränna/magkatarr/magsår: Undvik frukt

Vid hård mage: Ät mycket frukt



Hmmm...dags att bli scizofren?




I natt verkar tydligen åkomma nr.2 (i dubbel bemärkelse) ha LÖST sig..... Har fått tillbringa halva natten sittandes på toa. Hmpf....


NU räcker det, hälsar fru Blåval.

Fick senast idag frågan om jag längtade efter bebisen skulle komma ut, om jag tyckte det räckte att vara gravid nu. Trots all halsbränna och, ännu värre, mina förbannade sprattlande ben, så tycker jag ändå att det varit helt OK....hittills.

Men NU känner jag att, NU RÄCKER DET, TACK! Finns ju ingen ställning i sängen (ja, när jag ligger i den själv....inga snuskiga tankar) som känns någorlunda bekväm. Försök bädda ner en blåval lite fint....nä, precis, det går INTE.

Dessutom verkar det där som normalt anatomiskt uppbyggda människor kallar för magmun, ha gett upp verksamheten i min kropp. Halsbränna har jag ju som sagt haft i flera månader och jag har snart lagt ett halvt vårdnadsbidrag på dessa underbara små tabletter vid namn "Rennie". Nu krävs det dock saker av högre kaliber! Så fort jag lägger mig ner i en vinkel av mindre än 45grader rinner surt äckel upp i munnen. INTE gott alls! Så soffkuddarna har fått följa med in i sängen och jag på något sätt tant-ligger i nån märklig halvliggande ställning (Ser ni blåvalen framför er????). Nu ikväll funkade inte det heller så jag har gått upp igen och ska titta på Äntligen Hemma i soffan, tänkte jag.

Imorn ska jag ringa min apotekar-bästis och fråga What to do. Tror inte hon kan trolla bort någon blåval, men hon kanske kan berätta om det finns något som hjälper mot 45-graders-problemet.

God natt på er alla, önskar Fru Blåval.



Tillagt dagen efter:
Inte heller blir det bättre att att lilla Söta Säl-ungen (ja, jag vet....det heter 'kut', men det låter inte i närheten av så gulligt som säl-unge!) vill ligga som en liten koalabjörn på sin mamma så fort han vaknar på natten. Försök se bilden framför er...Blåval liggandes på rygg, uppallad på soffkuddar, med en stor-bebis på magen.

Som om inte detta vore nog så verkar Herr Haj's matematiska färdigheter försvinna totalt nattetid, vilket medför att han inte längre vet vad 50% av sängen innebär. Både övre och undre tentakler kan plötsligt spreta iväg, som för att försöka punktera blåvalen. Herr Haj har tydligen även en mer rundad geometrisk form baktill, vilket gör att denna rullar över på rygg stup i kvarten. Detta i sin tur medför att egendomliga och mycket icketillfredsställande ljud kommer ur dennes mun. 

Som  en extra liten parentes så vill den lilla håriga saken i familjen envisas med att sova på, alternativt emellan, matte/blåvalens ben, vilka som säkertligen är bekant lider av en grov form av restless legs och INTE uppskattar att någon/något ligger på dem. 

Sov-momentet är alltså ett långt ifrån exemplariskt och bekvämt moment i tillvaron för tillfället. 
Ja, vad ska man säga...? GÄSP!



Tillagt ytterligare lite senare, efter samtal med både barnmorska och vårdcentral
: Tyvärr kunde de varken hjälpa mig med säl-ungar, haj-tentakler samt dennes snarkningar eller vovvsingar sovandes på sprallande ben...... MEN  däremot kunde det ganska snabbt konstateras att det Fru Blåval lider av är magkatarr eller kanske t.o.m. magsår. Detta borde sjukvårdsupplysningen och förlossningen som vi var i kontakt med i söndags natt kunnat berätta.... Alltså ingen kräksjuka eller nåt annat smittsamt. Så nu har jag inhandlat omeprazol och håller tummarna för det ska underlätta i alla fall en liten, liten del av det icke-exemplariska sov-momentet.  

Dagen idag.

Härlig lördag!
Vi började med frukost på Scandic Hotell, vilket smakade alldeles utmärkt! (Jepp, de hade pannkakor med sylt och grädde, vilket gör att jag ger högsta betyg!) Sen var vi ju så nära Amnesty-loppisen att vi ju självklart var tvugna att köra dit. Det var dock bara jag som lämnade bilen....vilket gjorde att jag skyndade mig in en snabbis. Hittade två väskor/korgar som för tillfället är på upp-piffning. Bild kommer när det är klart!

Ett litet stopp blev det även på BabyProffsen för inhandling av nappflaska. Alves favorit finns även i en mindre variant. Den måste så klart Annie ha....titta vad gulligt!



Sen skulle David iväg och döma fotboll, Alve sov....och mamma målade. Nu är pyssel-väggen klar i kidsens rum. Jag har satt upp och målat en ram, och i mitten är det magnetfärg (5 lager) och vit färg (4 lager) ovanpå. Även magneterna är hemmagjorda, rosa till Annie och ljusblå till Alve...så klart! =) Nu kan de sätta upp teckningar m.m. här..... Det ska alltså INTE sitta några teckningar och annat skit på kylskåpet, vilket i och för vore en omöjlighet då vi har inbyggd kyl och frys och det mig veteligen inte går att få fast magneter på trä.



Ett annat loppisfynd från förra veckan är denna lampa som fått ta plats i hallen. Tydligen en IKEA-lampa (som inte finns kvar i deras sortiment) Den var silvrig från början, men lite vit färg har ju ingen/inget dött av, så nu är den ännu finare enligt min åsikt!



Idag har det regnat....Temperaturen har legat runt nollan men tack och lov har det som kommit uppifrån varit ganska blött , vilket visserligen gör det slaskigt och äckligt ute, men min förhoppning är att snöskiten ska försvinna snart. För att spä på vårkänslorna blev det nya tulpaner och även en ny vas igår (som piffades till med lite brunt snöre).



Prick 20.00 somnade söta lilleman, som varit på så gott humör idag, och föräldrarna slog sig ner framför SvtPlay's livssändning. Dags för mello-mys!

Hjälp mig välja.

Nya köksbordet med de gamla stolarna såg ju ut så här, vilket jag visat tidigare.



Idag köpte jag nya stolar, 50kr/st! =) Tror det blir bra, ska bara hitta lite mindre dynor till dem. Idag har mamma hämtat en hög pinnstol (juniorstol) till Alve! Den anländer till Kvibille nästa lördag, då den så klart ska målas vit. Även Alves småstolar till hans lilla köksbord (Han har ju ett eget kök till vänster om matbordet, som inte syns på bilden dock) är pinnstolar, så det matchar nog fint...



Idag köpte jag världens sötaste stövlar till Annie. Det gäller ju att vara förberedd....



Även Alve fick något - en ny och VÄLDIGT uppskattad leksak (självklart loppis!). Han har kramat 'ninen' hårt, mycket och länge....samt det är ju såååå kul när man sätter på den (Vad då? Lever den inte på riktigt?) och den nafsar på Alves fingrar, låter och skuttar...



Och nu till det som skapade rubriken på dagens blogg. "Hittade" en ny spegel häromdagen. I natt (under mina tre vakna timmar) blev den vit. Men vilken är bäst? Den nya rektangulära eller den gamla 'krusidulliga'???? Det syns nog inte så bra på bilden, men även den rektangulära är lite krusidullig, dock ju på ett annat sätt än det alternativ som nu fått hänga där i 3 veckor. VAD TYCKER NI???????


Nya matbordet.

Häromdagen, precis när det var dags att stänga ner datorn och nana kudden, dyker det upp ett bort på Facebookloppisen. Ja, det såg ju fint ut... vi behöver ju dock inget matbord.... men vad står det...? 80kr????? Har de skrivit fel? Ska det stå 800? Äh, här gäller det att inte offra allt för många nanosekunder på tankeverksamheten (som dock började bli lite förslappad den här tiden på dygnet). "Jag köper" skriver jag och funderar sedan vidare... Jodå, det står 80kr. Jag får numret till försäljaren, ringer och bestämmer tid för hämtning dagen efter.

Först slipade jag själv en del av bordsskivan för att prova lite olika varianter av lack, olja och färg. Jag var väldigt överens om vilken jag tyckte var bäst (så det var bara för David att hålla med...) och igår, efter inhandling av lite grövre sandpapper, slipades bordsskivan och sedan blandade jag en grå olja med vid lackfärg (Om man får/kan göra så? Inte sjutton vet jag!) och gosade in bordet i min egen blandning med hjälp av en disksvamp. Torkade bort överflödig färg med en disktrasa och sedan var det dags att sova. Idag har jag slipat lite lätt med ett fint sandpapper. Tycker det blev en bra färg... Lite gråare nyans och ser då lite äldre och slitnare ut. Även resten av bordet så som kanter och benen ska givetvis få denna behandning, men det hanns inte med igår och vi (=jag) räknade ut att bordsskivan var tvungen att fixas igår kväll för att vi skulle kunna använda bordet i helgen när vi får besök av farmor & farfar. Inte kan man sitta och äta farmors köttbullar i soffan, vilket var Davids förslag (då han inte alls var sugen på att slipa sent en torsdagskväll).

Ser så klart lite annorlunda ut med ett gråbrunt bord i köket istället för vårt vita, men det är väl en vanesak. Och till er som undrar kan jag meddela att ingen feber eller annat som tyder på ett allvarligt sjukdomstillstånd har påträffats... Jag tyckte helt enkelt inte att detta bord passade i vitt! Måste Eva vara sjuk för att ta ett sådant beslut? Detta bordet är 12cm smalare och 10cm kortare än vårt gamla bord, trots att vi har i båda iläggsskivorna. Men det blir mysigare när man bara sitter där med familjen. Det vita stora bordet ligger dock under sängen, ifall det skulle behövas någon julafton eller så. (Eller om mamman i familjen helt enkelt får igenom sitt önskemål om fler eventuella framtida barn...)

MEN....nu skulle jag vilja ha nya stolar. Dessa passar inte alls till detta bord. Fel stil och för höga. Skulle man ha vägarna förbi någon lopppis kan man ju alltid spana efter några passade! =)


En "Alve-fri" natt.

I natt bytte jag och David sida. Inte nåt politiskt eller så, utan redan geografiskt i sängen. Jag har alltid legat på Alves sida, men som för att förbereda lite för vad som komma skall så testade vi sidbyte.

Inför natten hade jag EN "regel" som jag önskade att han skulle efterfölja. Alve ska sova i SIN säng. (Hans säng är ju som en förlängning, eller snarare förbreddning, av vår säng.) Denna regel är skapad inte minst pga att Alve kissar mer på natten än vad som tydligen anses vara normalt enligt Pampers och Libero. Det är inte ovanligt att det är blött i sängen när han vaknar, och då har ju inte ens hela natten gått... (Nu har vi dock hittat en blöjsort som OFTA fungerar, men långt ifrån alltid) För att vi ska slippa byta lakan i vår säng flera gånger i veckan, alternativt sova på torkat kiss, är det bättre att han sköter kissandet i sin egen säng.

Dessutom, vilket kanske är den främsta anledningen, så tycker jag han ska lära sig vilket som är HANS säng och att det är DÄR han ska sova. Detta resulterar alltid i att jag brukar tillbringa natten precis på gränsen mellan min och hans säng.....för han ska ju alltid ligga med sitt huvud PÅ mitt. (Måste vara en mycket icke-ergonomisk ställning för en liten bebisnacke.)

I alla fall....denna enda "sova-i-sin-egen-säng-regel" struntade tydligen min kära man i. Bilden nedan är visserligen inte tagen i natt, men jag kan meddela att det inte är helt olik den bild man kan se i vårt sovrum just nu. Alve nanar i pappas famn....i vår säng. Tur de är söta i alla fall, så det är svårt att bli arg....




Känns lite konstigt att bara vända på sig i sängen och stoppa ner huvudet under täcket när man hör Alve vara ledsen och låta David ta hand om det.... OVANT! Vi får väl se om vi fortsätter så här....

Svårt att sova hade jag i alla fall. Är så sugen på att gå ut i förrådet, hämta slipmaskinen och ställa mig och slipa det bord jag 'loppade' hem för 80kr igår. Helt sjukt... Trodde han skrivit fel, att det egentligen skulle kosta 800kr. Det behövs bara slipas lite....och sen kommer det, tro det eller ej, INTE att bli vitt. Hur jag ska behandla det är dock inte spikat än, men det får nog faktikst överleva utan vit färg. Kanske håller jag på att bli sjuk. =)  Men till och med jag inser att jag INTE kan hämta slipmaskinen halv fem en onsdagsmorgon. Men jag kanske hinner senare idag...mellan rytmiken och Alves kompis-besök i eftermiddag. (Ja, kompisen har en trevlig mamma med sig oxå, så det blir kompis-besök för min del med!)  När det är klart kommer det bild, I promise!


Hälsning från Annie

hejsan.nu e mamma i vecka  trettiotre och skulle kolla att inte moderkakan var fel.... men allt e bra med mig. kram annie

Tillagt: Testade att blogga från mobilen för första gången. Det gick ju ganska bra...förutom den lilla detaljen att det inte gick att skriva å, ä ,ö och siffror (bara i rubriken). Hmpf...

I alla fall. Var på extrakontroll idag då moderkakan låg lite fel vid förra ultraljudet. Men nu var allt som det skulle!

Sova med Hoppef(j)anten.

Idag sov Alve middag 3h. Efter 19 månader tillsammans har vi lärt oss att det inte spelar någon roll om han sover 30 minuter, 3h eller om man helt enkelt inte låter honom sova middag alls.... Han somnar när han är sugen på det. Idag var han sugen redan vid 19.40. Då tog han fram vällingpaketet och sprang sedan in och lade sig i sängen. Vällingen tog slut....men precis som vi misstänkte sov Alve INTE. Han borde inte vara så trött redan då. Mest vällingsugen antaglingen. MEN, han var inte ledsen alls, snarare jätteglad och gosade med bebisen (magen), pussades, lekte med sina fötter o.s.v. Plötsligt går han upp och lämnar sovrummet... Vi har lärt oss att släcka ner hela huset när vi lägger Alve, vilket gör att OM han går upp så kommer han snart tillbaka igen för han vill ju inte leka själv i mörkret...

Vi hör hur han kommer släpande på något. Hoppef(j)anten! Han drar in honom i sovrummet och börjar med att mata honom. Sen ska det stora gummidjuret upp i sängen. Här får pappa hjälpa till lite. På med en filt.... Därefter sjöng Alve vaggvisa för honom. (D.v.s. Teletubbies-sången, vilken är den enda han kan). Sen dröjde det inte allt för länge innan Alve oxå somnade... Man förstår ju att det var lite fullt i hans egen säng, så Alve inkräktar lite på mammas.



Hoppefanten är ett väldigt uppskattat loppisfynd!


RSS 2.0