Sova i stora sängen.

Alve har ju hela tiden älskat sin stora säng! Man kan klättra upp och ner...upp och ner.... Tända och släcka lampan.
Men sova?
No no!

Men igår tänkte vi göra ett försök. Alve hade varit på kalas och lekt och busat och borde vara trött. Så vid 20-tiden, när han brukar lägga sig, tog han med sig pappa och vällingflaskan och kröp upp i sängen. Alve somnade. Pappa somnade. Efter en stund går mamma in och väcker pappa, som faktikst lyckas veckla ut sina långa tentakler och avlägsna sig från sängen utan att väcka Alve.

1h 45 minuter senare sover Alve fortfarande. Mamma börjar bli trött, men vill inte gå och lägga sig i andra änden av huset och inte höra när Alve vaknar. Efter 20 månader tillsammans med denna älskade lilla krabat är jag fullt medveten om att han kommer bli tokförtvivlad när han vaknar och i panik över att vara själv fly ner från sängen. Trots att han klättrar kanonduktigt ner för stegen på dagtid så vet man ju inte hur det går i nyvaket och förtvivlat tillstånd.

Fråga från läsare: Kan ni inte sätta för en grind eller nåt?
Svar: En grind skulle
1.) göra Alve klaustrofobisk och ännu mer panikslagen då han hatar instängda situationer, t.ex. spjälsäng.
2.) Vår lilla apa skulle då  behöva klättra över grinden, eller i annat fall över 'räcket' runt kanterna på sängen och då skulle fallet bli betydligt högre än om han ramlade ner från stegen.

Tyvärr är lilla gosungen oerhört lättväckt, så när mamma har bestämt sig för att bära in en liten madrass och lägga sig på golvet hinner jag inte mycket mer än att tänka tanken innan Alve vaknar. Och precis som befarat är han tokledsen. Jag väljer dock att stå nedanför sängen och vänta på honom istället för att lyfta ner honom. Trots alla tårar lyckas han själv gå ner till mig! Skönt att se! Gör ett litet, litet test att lägga tillbaka honom i sängen och stå bredvid och klappa.... Men nej, fungerar icke! Vi lägger oss istället på golvet tillsammans, och Alve somnar om på tre sekunder nu när han är i mammas famn!

Där sov vi gott, utan pappas utstickande tentakler och märkliga grymtningar.....till ca 04.00. Då gjorde vi en ny flaska välling och gick in och lade oss i vanliga sängen....och somnade om. Alve somnade i alla fall om. Mamma var klarvaken! Gick upp en sväng, fixade lite, diskade lite, lade mig och läste....och till slut lyckades jag väl i alla fall somna om. Tyckte dock att tiden fram till 6.45 gick galet fort och att jag knappt hunnit stänga ögonen. Det var dags för pappa att gå upp och Alve hängde på....brydde sig inte alls om sin trötta mamma.

Fråga från läsare: Kunde inte pappan ligga på golvet istället? Tänk på din rygg! (Tack för omtanken!)
För det första satt pappan i soffan med sin dator i knät och hörlurar på och tittade på film. Chansen att höra ledsen Alve klassar jag som mycket låg. Dessutom är han inte så "nojig" som sin fru och tyckte att frugan mycket väl kunde gå och lägga sig i sin vanliga säng! "Alve ramlar nog inte ner...."

Morgonen har vi till stor del tillbringat på pottan (Alve alltså, inte jag. Jag gillar toaletten bättre!). Tror vår lilleman utbyttjar situationen lite. Han vet att när han visar sig pott-nödig så släpper hans föräldrar allt de har för händerna och följer med honom till pottan och läser favorit-NickeNyfiken-boken. Hmmm....nåt bajs har det dock inte kommit idag. Men mycket Nicke har det blivit.

Nu är det snart dags att göra sig i ordning och gå till Öppnis!

Fråga från läsare: Var har ni köpt sängen?
Sängen är en målad och tapetserad Mammut-byrå från IKEA + två köksskåp från IKEA (med draperi framför) + ribbotten och madrass från IKEA + (bananböjda...men ganska billiga) brädor från Byggmax.  Ett litet hemmasnickeri alltså....

 
(bilden är dock inte tagen igår kväll. Alve brukar sova i pyjamas och INTE i v-ringad stickad tröja och fodrade byxor!)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0