Alve, nu tar vi det lite lugnt med hästintresset!

Alve ÄLSKAR hästar! Inte minst när han åker bil. Han kan vara huuuuur ledsen som helst, men när det kommer hästar utanför bilfönstret blir han överlycklig. Han gillar även sina små plasthästar till både bondgården, duplo m.m. Idag hittade mamma en häst på loppis (ja, jag veeeet, han ÄR bortskämd!!!!). När man trycker den på örat viftar den på svansen, gnäggar och 'tuggar'.

Här matar Alve sin nya vän med morötter. Det krävdes dock några morotsmatningar från mammas sida innan Alve vågade sig fram. Att sitta på den väntar vi dock med... Lite FÖR läskigt tycker Alve.

Men du, lilla älsklingen.... Det räcker med plasthästar och gunghästar, va? När du blir lite äldre lägger vi ner det intresset, OK?! Hästar är stora, farliga djur som sparkas och dreglar! Så det så!


Tjej- och killkläder.

Inte har man väl så speciella kläder till tjej och kille. Eller hur?!?!?!

Annies mini-kläder ligger redo.... Inte svårt att se vilka backar som är hennes och vilka som är Alves. (Även om det syns tusen gånger tydligare i verkligheten än på bilden)





Även i hallen har vår lilla tjej en låda med hennes namn på, redo för mössor och vantar. Alve är jätteduktig på att själv lägga i t.ex. sin mössa när han varit ute, och när jag tog fram Annies små plutte-mössor och sade att de ska ligga i den andra korgen så gick han och lade dit dem där!


Tävling - När kommer Annie????

Med Alve hade jag en liten 'tävling' här i bloggen ang. när ni trodde att Alve skulle anlända. Vinnaren då var ERICA EKLÖF, som hade gissat på en dag tidigare. Stort grattis!

Annie är beräknad 28 mars. När tror ni hon kommer? Skriv datum (och även klockslag, för det är säkert flera som gissar på samma dag) som kommentar nedan.... Jag får klura på vad vinsten blir!

Lina O - 15 mars 09.30
Lisbeth M - 18 mars 05.00
Camilla G - 19 mars
Siw W - 20 mars 16.45

David W - 21 mars 23.10
Linda B - 23 mars 07.53
ALf W - 26 mars 11.45
Emelie E - 26 mars 18.12
Malin D - 26 mars 19.22
Elin D - ‎26 mars kl 20.36
Marie E - 27 mars 20.45

Rebecca N - 28 mars 01.03
Emma - 28 mars 19.50

Linda J - 29 mars 04.05

Sarah - 30 mars 10.23
Johan K - 30 mars 21.03
Kristin S - 1 april 16.12
Mia J - 5 april 16.01
Jenny M - 5 april 18.00

Vi är redo, lilla gumman!

 Ni som nu läser min blogg är säkert fullt medvetna om att det inom en inte allt för lång framtid kommer en familjemedlem till här i familjen Weber. 28 mars är lilla Annie beräknad. Eftersom David varit/ska vara borta en del på helgerna så passade vi på att göra i ordning kidsens rum för 2 veckor sedan, då vi inte hade något inplanerat på hela helgen... Så nu är rummet redo, bara för Annie att flytta in. (Observera att vi denna gång kryssat för "bebis-som-kan-sova-själv" på beställningsformuläret, något vi tydligen missade sist.)






Vi passade även på att göra klart Alves säng. Själva sängen har ju varit klart länge, men med mening har vi avvaktat med att bygga trappan och 'skyddsräcket' för vi tyckte han var för liten för att klättra upp själv. Men nu är det klart, och Alve älskar att klättra upp och ner...upp och ner.... och tända och släcka sin stjärn-lampa!





Uggle-familjen är kompletterad! Annie är fortfarande inslagen.... Och även Minie har fått komma upp på hyllan.






 



Nytt i huset

Har blivit helt pysseltokig de senaste veckorna. Massa nya loppisfynd, massa vit färg, lite nya idéer....och VIPS så har man lite nytt här hemma till nästan ingen peng alls!


Det började med den här tallrikshyllan som jag fyndade på Facebookloppisen. Brun och ful var den så klart....men med lite vit färg, lite krokar från Indiska, lite andra loppisfynd från bl.a. Myrorna, mormors gamla kakfat och antika recept m.m. så blev den så här fin! Gillar den jättemycket!



Även trä-lådan, som nu fungerar som hylla på väggen, fyndades på Facebook...fast på Varbergs loppis-sida. Bra att här päronen där! Fick dock såga av 'ett bräd-lager' för att den inte skulle bli så djup. Och så lite vit färg, så klart. Boken är en födelsedagspresent från finfina Katharina Ståhl.



Igår gjorde jag (vi...David hjälpte till med att såga) denna tavelhylla som snabbt fylldes med tavlor på älskade familjen. Önskar jag kunde Photoshoppa bort den hemska högtalaren....IRL!!!!



Igår morse, när jag var pysselsugen redan 5.15, fick lampan byta plats och hamnade här bredvid fåtöljen. Den beige IKEA-fotpallen såldes till förmån för den här finare mörkbruna. Till Alves stora förtjusning går locket att ta av och gömma saker i. Första dagen letade vi som gnuer efter fjärrkontrollen.....



En gammal "guldig" lampfot med icke-fungerande sladd (behöver jag säga att det var ett loppisfynd?) fick ny sladd, vit färg och ett pimpat lampskelett.



För tre guldtior inhandlades denna på BOIS loppis i Varberg.

Vit färg, en list, höstnät och tyg istället för speglar, nya handtag....och VIPS....



...här hänger den nu på väggen in mot badrummet, som jag tapetserade utan Davids vetskap i fredags eftermiddag. Även spegeln, ljusstaken och plåtburken är så klart loppisfynd, samtliga fixade med lite vit färg.



Den här godingen stod och skrek på mig så fort jag kom innanför dörren på RödaKorsets secondhand förra veckan....

Och här står den nu:


Årets första tulpaner (fick av mamma!) och ännu en loppis-spegel.


Som ni förstår har det blivit en del målande här hemma. Inte konstigt jag har vit färg på händerna jämt och ständigt.....


(Eventuell tillfällig) återuppståndelse!

Snart ett år utan bloggen... Tog ju beslutet då jag tyckte det tog för mycket tid. Men många har frågat efter bilder på pyssel i huset, samt nya inlägg.... så här kommer några nya inlägg. Vi får väl se hur länge bloggen får leva denna gången, men för tillfället är den alive igen!

RSS 2.0