Ålderstecken på GeKås.


Idag har jag och lilleman besökt shoppingmetropolen. Men det var ju inte första gången för honom. Nej, där var vi den 20 juli, då Alve var tre veckor gammal. Då sov han mest hela tiden. Det gjorde han INTE idag.
Jag tyckte jag planerat in det så bra: Gick upp ganska tidigt, lät Alve vara vaken...matade och bytte blöja. Sen in i bilen i tron på att det var lagom med en förmiddagsvila för lilleman. Men icke. Två stora ögon tittade på en när man var framme vid GeKås. Inte trött alls! Satt i bilbarnstolen i en kundvagn och hade fullt upp med att titta på allt runtomkring. Inte kan man sova då, inte! Men till slut blev mamma lite långtråkigt med sitt handlande.... Då passade man på att sova. Ca 15-20 minuter!!! Sen slogs de blåa upp igen! Men mamma klagar inte! Alve satt SÅ snällt och tyst och gulligt hela tiden. Invigde GeKås nya cafe-avdelning på andra våningen med lite amning. Perfekt! Sen ner och fortsätta shoppa igen.

Några höjdare idag:
1.) STÖVLAR! Har letat i 2 år efter stövlar som ska passa alla mina kriterier; inte för dyra, inte för hög klack, inte för korta skaft, ska funka både att gå i (mer än 30 minuter) men samtidigt vara så pass fina att man kan ha dem till kjol och vid lite finare tillfällen... OCH, det svåraste kriteriet: Inte helt rundade där fram, utan lite mer kantiga. Sprang på några som faktikst uppfyllde alla krav på SkoBo. Var alltså nöjd redan innan jag entrade GeKås.
2.) En supermysig brun luvtröja. Sån där som man kan stoppa ut tummarna genomen ett hål i ärmarna.
3.) En mycket snygg T-shirt till David.
Sen blev det en del saker till köket; fryspåsar, bakplåtspapper och sånt, fotopapper, lite smågrejer till Alve och en julklapp till en av Alves kusiner.
Hundralapparna har ju en förmåga att flyga iväg.... Men kul är det!

Hur märker man att man börjar bli gammal?
1.) Man tar på sig joggingskor och träningsbrallor när man ska besöka GeKås, då det finns risk att detta ska bli värsta träningspasset med kundsvagnsrace och allmän trängsel och enorma svettningar.
2.) Man lyssnar på P4 på vägen dit.
3.) Men stoppar inte på sig en massa godis på väg till kassorna, utan nöjer sig med en liten Toblerone med frukt och mandel.
4.) Man sätter sig och pustar ut på en bänk precis utanför kassorna och upptäcker att det var precis som man befarat och är nöjd med sitt val av klädsel.

Efteråt blev det en sväng till Träslövsläge där jag hade några trevliga timmar med goa' Angelina och söta Zacharias. Uppdraget (förutom att ha lite trevligt och fika gott) var att fota Angelinas växande mage.

Nu är man hemma igen och kopplar av i soffan. Lilleman är fortfarande klarvaken och tassar omkring i sin hoppgunga. Hoppas han sover gott i natt efter alla intryck och vakna timmar idag.


De hade en mycket snygg fåtölj som Alve gillade att ligga i.... Och Zacharias gillade att snurra runt honom! =)


Kommentarer
Postat av: Erika

Inte säga så där om P4, får så dåligt samvete över att man börjar bli gammal då. Tycker det är perfekt att somna till Karlavagnen.

Ullared kräver sitt planerande med eller utan barn eller sällskap. Maximera upplevelsen helt enkelt!

2010-09-20 @ 21:08:03
URL: http://ikakansjalv.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0